Elegante Spectre fra HP

Start din bil med stemmen

Amazons tale-styrede Alexa system fås endnu ikke på det danske marked, men det skal ikke forhindre mig i at fortælle om, hvad vi går glip af med de nye personlige assistenter – også Googles.

Dagens nye Alexa talent drejer sig nu ikke om nok en gadget i huset, man kan styre fra en Alexa kompatibel højttaler. Eller en ny service, som man kalde frem med Alexa som f.eks. vejrudsigt, trafikmelding, bestilling af flybillet osv.

Denne gang drejer det sig om biler.

Fremover kan man ligge hjemme på sofaen og starte sin Nissan bil. Man skal blot tale til sin Alexa højttaler og bede den gøre det via trådløst internet.

For nogle dage siden meddelte BMW, at firmaets kommende personbiler vil have Amazon Alexa indbygget. Og nu følger Nissan lige i hælene.

Fremover vil man kunne kontrollere adskillige funktioner på Nissan modeller ved at tale til dem. Det kan f.eks. være at låse eller låse dørene op, tude i hornet, tænde lyset eller for den slags skyld starte bilen.

Alt sammen gør man ved at tale pænt engelsk til Alexa, der bliver en integreret del af Nissans Connect styring af køretøjet:

”Alexa, tell Nissan to lock up the doors” eller ”Alexa, tell NissanConnect to switch on the engine” – kunne være typiske kommandoer, man siger til sin bil.

Nissans nye LEAF elbil får ikke kun længere rækkevidde – 378 km på en opladning. På en række markeder vil den også kunne styres ved hjælp af førerens stemme og Amazons Alexa systemer.

Nissans første udgave af Alexa er forholdsvis simpel – sammenlignet med, hvad BMW kommer med næste år. BMW integrerer nemlig Alexa helt i sine bilers elektronik, så man f.eks. kan bede om at få læst nyheder og trafikmeldinger op, få dem vist i de digitale instrumentbrædt – eller man kan booke en flybillet, mens man er på vej i bil til lufthavnen. Helt uden at fjerne hænderne fra rattet – kun ved hjælp af førerens stemme.

Amazon Alexa er i øjeblikket det klart mest udbredte assistent-system til boligbrug. Gælder det biler, har Googles Android Auto og Apples Carplay et forspring.

Ingen – eller kun meget få – af de bilmodeller, som Nissan har oplyst som Alexa-bærende, sælges på nuværende tidspunkt på det danske marked. Primært kun i USA. Men det kan selvfølgelig snart ændre sig…håber vi….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elegante Spectre fra HP