Smart vækkeur til de små

Elegante Spectre fra HP

Det er ikke kun Apple og Asus, der kan bygge meget smukke laptops, der udstråler både elegance, livsstil og klasse. Hewlett-Packard – eller HP, som veteranen i it-verdenen kalder sig nu om dage – kan bestemt også.

Det beviser HP med de to nye topmodeller i sin elegante Spectre serie. Dyre og dejlige.

Spectre 13 er HP’s bud på en lille klassisk laptop med 13 tommer skærm i 4K kvalitet, mens Spectre x360 er en 2-i-1 hybrid. Den kan med et par greb forvandles fra en Windows laptop til en tablet eller omvendt.

HP signalerer livsstil med sin nye lille Spectre 13 laptop. Den skal tiltale samme publikum som Apples MacBooks.

De nye HP laptops ser ikke kun uforskammet godt ud. De er også kraftige – udstyret med Intels nyeste 8. generation Core i5 eller i7 processorer med fire kerner. Tidligere års modeller havde kun to kerner at gøre godt med og var følgelig en smule langsommere at arbejde med.

Spectre 13 har fået et lidt mere kantet design, bedre display og et batteri med længere batteri levetid. Den lille laptop kører nu 11,5 timer på en ”optankning” fra stikkontakten. Opladning til 50 pct. batteri kapacitet tager 30 minutter.

HP Spectre 13 byder også på en smart ”privat skærm” funktion, der især er praktisk i fly, i tog eller, hvis man sidder med sin laptop på et offentlig sted som på en cafe, i en reception eller en afgangshal. Funktionen forhindrer, at folk ved siden af en kan læse og se med, hvad der sker på skærmen.

De nye HP Spectre laptops kommer med 4K skærme af meget høj kvalitet.

Spectre 13 er pakket ind i kabinetter af CNC aluminium og kulfiber. Skærmen ligger beskyttet bag ridsefast Gorilla glas, og nye højttalere oven over 4K displayet skal få de små laptops til at lyde forbløffende godt.

Køberen kan vælge mellem Intels i5 eller i7 processorer, op til 1 terabyte SSD harddisk og 16 GB RAM. Det skulle være tilstrækkeligt til at køre selv meget krævende programmer, som man ellers ikke vil bruge så små laptops til. Alligevel vejer det lille Spectre kraftværk ikke mere end 1,1 kilo.

Den alsidige HP Spectre x360 to-i-én blev præsenteret i 2016 og kommer nu i en forbedret og stærkere version. Man kan således få den smarte kombination af laptop og tablet med samme processorer og lager kapacitet som Spectre 13 modellen.

HP Spectre 360 kan på et øjeblik forvandles fra en laptop til en tablet – eller den modsatte vej.

Touch-skærmen er også på 13 tommer og i den suveræne 4K kvalitet. Nyhedens lidt højere vægt (1,26 kilo) udnyttes primært til et større batteri, der kan holde computeren kørende i 16,5 timer på en opladning.

Spectre x360 har desuden fået en fingeraftryks skanner, der sidder på siden – og HP’s Wide Vision kamera til adgangskontrol med ansigts-genkendelse. Wi-Fi forbindelsen skal være forbedret i forhold til den gamle model, og ejeren har nu rådighed over én almindelig USB-port og to USB Type C stik (Thunderbolt).

De to elegante HP bærbare kommer i handelen fra november i farverne Ceramic White med detaljer i hvidguld eller Dark Silver med kobber-elementer. Priserne begynder ved knap 12.000 kroner for Spectre 13 laptoppen og 10.000 kr. for Spectre x360….

HP Spectre x360 skal konkurrere med bl.a. Microsoft Surface.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smart vækkeur til de små