Sonos One er lille og snakkesalig

Hvilke sociale medier bruger Danmark?

Danmark er et af de lande i verden, hvor Facebook er mest udbredt. 8 af 10 danskere, der går online, har en Facebook konto. Kun nordmændene er mere afhængige: Her bruger 85 pct. Facebook.

Analyse bureauet AudienceProject har undersøgt anvendelsen af sociale medier i en række lande – heriblandt de fire nordiske plus USA og Storbritannien.

Resultatet er, at Facebook er nummer ét overalt. Ikke overraskende, al den stund at Facebook er verdens suverænt største sociale medie med 2,7 milliarder brugere om måneden.

Analysen viser dog også, at der er markante forskelle fra land til land. Både i, hvilke andre sociale medier folk bruger – og i de unges favoritter.

I Norge, hvor de ellers generelt er mere vilde med Facebook end i andre lande, placerer de 15- til 25-årige Snapchat som deres mest populære sociale medie. 95 pct. af de unge nordmænd bruger Snapchat.

Til gengæld er Facebook lige så stærk blandt de unge, som Snapchat er i Norge. Hele 94 pct. af de danske internet brugere i aldersgruppen 15 til 25 år besøger Facebook.

Når vi nu er hos de unge danskere bør nævnes, at Snapchat kommer ind på andenpladsen med 76 pct. YouTube følger lige efter med 74 pct, mens Instagram bruges af 51 pct og Linkedin af 30 pct. af de 15- til 25-årige i vores land.

Kigger vi på den danske online befolkning som helhed – altså inklusive de mange, der er ældre end 25 år – rykker Linkedin op på en tredjeplads med 34 pct. Tilsvarende rutsjer Snapchat ned på en femteplads med kun 27 pct anvendere. Nok et bevis på, at Snapchat henvender sig mest til teenagere og dem, der stadig er det i sjælen.

Forleden dag præsenterede jeg her på bloggen en anden del af AudienceProjects analyse – nemlig den, der viser, hvor mange mennesker besøger Facebook hver eneste dag.

I Danmark er det 62 pct. af online brugerne. I Norge 73 pct, i Sverige 63 pct, i USA 62 pct, i England 62 pct og i Finland 58 pct….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sonos One er lille og snakkesalig