Over halvdelen løber tør for data

Samsung gnider sig hænderne over Apple

Apples kommende iPhone X er bestemt ikke billig. I USA koster telefonen fra 999 USD, mens man fra november kan købe den i Danmark til priser fra 8.899 kroner og op til 10.249 kr.

Nogle vil sikkert mene, at iPhone X er alle pengene værd. Andre argumentere, at en mobiltelefon simpelthen ikke kan blive så dyr, medmindre producenten skruer sin egen avance vildt op.

Nu viser en ny analyse fra Counterpoint Technology, at Apple ikke er de eneste, der vil score guld på den nye iPhone X. Også Samsung tjener kassen på på telefonen.

Den sydkoreanske elektronik gigant har nemlig en interessant dobbeltrolle i forhold til den nye supermobil. Samsung er på samme tid Apples værste konkurrent i smartphones – og Apples vigtigste underleverandør af stumper til iPhone X.

Mange mener, at 50 milloner vil forudbestille den nye iPhone X. På to ventes den nye og kostbare supertelefon at sælge 130 millioner eksemplarer på verdensplan.

Samsung fremstiller bl.a. de hurtige NAND flash memory chips og den flotte store OLED skærm, som Apple påstår er den dyreste komponent i den nye smartphone.

Hvis Counterpoints beregninger er korrekte, vil Samsung tjene 110 USD pr. solgt iPhone X – det er over 700  kroner

Skulle Apple sælge 130 millioner af telefonerne frem til midten af 2019, vil det betyde fire milliarder USD (næsten 26 milliarder kroner) i kassen hos Samsung. Bare for at levere stumper til Apple.

Onde tunger vil så sikkert mene, at Samsung slet ikke behøver at bygge mobiltelefoner længere til sig selv. Firmaet tjener flere penge på at bygge komponenter til Apple og andre end på sine egne Galaxy modeller.

Det vil dog næppe ske. Tværtimod kan Samsung teoretisk set bruge Apples gode dollars til at udvikle sine egne Galaxy telefoner hurtigere og sælge dem meget billigere end iPhones. På den måde bliver en rival først til ven og så til fjende igen på kort tid.

Mon Samsung vil bruge milliard indtægterne fra Apples iPhone X til at udvikle sin næste Galaxy S9 telefon og sælge den biligt til publikum – i direkte konkurrnece med Apple?

De 130 millioner solgte iPhone X mobiler er i øvrigt slet ikke urealistiske. Analytikere regner nemlig med, at Apple vil opleve næsten 50 millioner forudbestillinger på iPhone X i ugen fra den 27. oktober til den 3. november, hvor super-telefonen omsider kan købes i butikkerne.

Eller kan den? Forud for den officielle lancering af iPhone 8 og iPhone X for tre uger siden, hed det sig, at Apple slet ikke vil kunne levere et tilstrækkeligt stort antal 10’ere (X for 10) på grund af tekniske udfordringer.’

Med andre ord kan iPhone X interesserede risikere at skulle vente til et godt stykke ind i 2018, før de kan få leveret deres nye kostbare stykke legetøj.

Apple har været meget tavs omkring den påstand. Vi får se, hvad Apple siger, når forudbestillinger af iPhone X åbner den 27. oktober. Senest da må Apple ud med, om kun nogle få eller alle kan få deres nye dyre telefon i hånden den 3. november eller hvornår.

Nogle analytikere mener, at Samsung bare skal glæde sig over de mange dollars her og nu og så længe, det varer.

Den mest fascinerende nyhed i iPhone X er ansigts genkendelsen Face ID, Ifølge eksperterne giver den Apple et forspring på halvandet til to år i forhold til alle konkurrenter på markedet.

Apple er nemlig kun en loyal kunde, så længe Samsung er den eneste, som kan og vil levere OLED skærme til en pris, som Apple vil acceptere.

Det er en kendt sag, at Apple forsøger at presse Samsungs koreanske konkurrent LG til at levere de dyre displays i fremtiden. I den forbindelse har det været på tale, at Apple ville investere 2,24 mia. USD (ca.  kroner) i den LG fabrik, der skal producere de nye iPhone displays.

For at undgå flaskehalse skal Apple ligge i forhandlinger med Japan Display om at købe såkaldte ”Full Active LCD” skærme i en overgang, indtil LG vil have bygget fabrikken.

Måske ligger den virkeligt spændende konkurrence mellem Apple, Samsung, Huawei, Google, Xiaomi og de andre smartphone mærker slet ikke i anmeldernes vurderinger af, hvilken nye telefon der er den bedste. Den rigtigt blodige rivalisering foregår bag kulisserne – nemlig hos dem, der skal bygge stumperne til de nye elektroniske vidundere….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Over halvdelen løber tør for data