Commodore 64 Mini er på vej

EB og BBC på din DAB+ radio

Når det digitale radionet DAB+ åbner i morgen den 1. oktober, vil det være med to nye landsdækkende stationer at lytte til. Ekstra Bladet og engelske BBC bliver de første kommercielle aktører, der sætter sig på de 12 nye kanaler, DAB+ kan byde op i forhold til det nu afsluttede DAB (uden plus).

Danmark bliver et af de meget få lande uden for Storbritannien, hvor man ville kunne lytte til BBC på t almindeligt radio apparat. Kanalen er BBC World Service, der bringer en blanding af internationale nyheder, globale debater, menneskelige historier samt programmer om kunst, videnskab, business og historie.

Den anden landsdækkende nyhed er Ekstra Bladet Radio. Det er en videreførelse af den eksisterende internet baserede radiokanal, men med et nyt indholds koncept der udelukkende involverer musik fra danske kunstnere. De er kombineret med nyheder og andre historier fra Ekstra Bladet.

Administrationen bag DAB+ – Digital Radio Teracom – er i tæt dialog med en 10 konkrete interessenter, der gerne vil sende radio i fremtiden.

Folkene bag DAB+, der åbner i morgen søndag kl. 12, håber, at de nye digitale kanaler kan gøre radio lytning lige så populær som i gamle dage.

Blandt dem er der både etablerede dagblade, elektroniske medier, nyheds-tjenester, sportsklubber, organisationer og kommercielle virksomheder.

DAB+ skal puste nyt liv i det danske radio-marked, der har stået ret stille, siden lokalradioerne blev frigivet i begyndelsen af 1980’erne. Med få undtagelser som f.eks. Radio 24/7 naturligvis.

Omsætningen er stigende i radio-medierne, men både med hensyn til indhold og økonomi halter Danmark efter mange af de lande, som vi normalt sammenligner os med.

De to nye kanaler vil være på DAB+ fra i morgen søndag kl. 12.00. De vil være tilgængelige for 90 pct. af danskerne – forudsat at de har en DAB+ kompatibel radio.

Ældre DAB radioer – typisk fra før 2012 – vil ikke fungere fra samme tidspunkt. Dem står der skønsvis mellem 200.000 og 400.000 af i danske hjem og arbejdspladser.

Har man en DAB+ radio, skal man gen-indstille stationerne for at få fat i alle de nye. Det kan som regel gøres ved tryk på radioens ”auto-tuning” knap….

I kan læse mere om overgangen til DAB+ på www.mereradio.dk eller på www.dr.dk/hjaelp/digtal-radio

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Commodore 64 Mini er på vej