Solen viser tid og motion

Om tre dage hedder det kun DAB+

Hvis i holder af jeres DAB-radio og gerne vil undgå radiotavshed, er det nu, at I skal handle. På søndag (den 1. oktober) skifter Danmark nemlig fra det gamle DAB radioformat til det nye DAB+.

Det betyder, at op imod 400.000 ældre DAB radioer vil holde op med at spille, fordi de ikke er forberedt på det nye DAB+ signal. Er jeres radio købt efter 2012, vil den være klar til DAB+, men stationerne skal gen-indstilles fra på søndag.

I dag kan man købe DAB+ radioer både som moderne stereoanlæg….

Det nye DAB+ giver plads til flere radiostationer. Både flere landsdækkende, kommercielle radiokanaler og til flere regionale og lokale radiosendere.

Hvis I har en DAB-radio stående derhjemme eller på arbejdspladsen, kan I formentlig se, om det er en DAB+ model eller ej. De fleste radioer har nemlig et DAB+ logo på forsiden eller i bunden.

…eller designet som en herlig gammel transistorradio fra 1960’erne.

Er I stadig i tvivl, kan I sætte radioen på automatisk stations-indstilling (auto-tune) og tjekke, om I kan høre en eller flere af DR P4’s regionale kanaler. Hvis I kan, er radioen klar til DAB+.

I kan læse mere om overgangen til DAB+ på www.mereradio.dk eller på www.dr.dk/hjaelp/digtal-radio

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Solen viser tid og motion