Den rigtigt smarte cykelpumpe

Chrome browser får konkurrence

Mens Googles Chrome browser bare er drønet derudad og for længst har indtaget positionen som verdens mest populære web-navigator, har fordums så stærke Firefox tabt terræn.

Det vil softwarehuset Mozilla nu ændre seriøst på. I november kommer en helt ny Firefox Quantum browser, der skal være dobbelt så hurtig som den nuværende. Det skal sågar gøre Firefox hurtigere end Chrome.

En praktisk nyhed er, at Firefox under opstart tager de tabs (vinduer) op først, som man bruger mest. Dem, man normalt har liggende i baggrunden, kommer til sidst. På den måde arbejder Firefox 30 pct. mere effektivt i RAM-hukommelsen end Chrome.

Den nye browser er skrevet i Mozillas eget programmerings-sprog Rust, der kan udnytte, at processorer i moderne pc’er, tablets og smartphones har flere kerner. Desuden har Mozilla fundet og fjernet 469 fejl i sin gamle browser.

Firefox’ design og betjening har også fået en overhaling i den nye Quantum. Bl.a. kommer der en ny ”Library” knap, som samler bogmærker, downloads og surf historik i ét overskueligt vindue.

Hvis man ikke kan vente indtil den 14. november, hvor den færdige Firefox Quantum ligger klar til gratis download, kan man allerede fra i dag hente en beta-udgave til Windows, iOS, Linux, Android og MacOS her….

Mozilla vil skabe ekstra konkurrence i markedet for web-browsere med sin nye Firefox Quantum

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den rigtigt smarte cykelpumpe