Snapchat får baghjul

Er Windows telefonen snart helt død?

Det har ikke været en særlig god dag for Windows 10 Mobile – det tidligere Windows Phone styresystem.

Salgstallene er i forvejen meget ringe. Højst 1 pct. af smartphones på markedet kører med Windows. Men når en af de personer svigter, som har været bagmand for Windows, er den da helt gal.

I går indrømmede Microsofts berømte stifter og medejer Bill Gates, at hans smartphone er en Android. Ikke hvilket mærke eller hvilken model, men at han har droppet sit eget Windows styresystem på sin mobil. Nu bruger han Android som omkring 85 pct. andre i verden.

I 2014 købte Microsoft Nokias smartphone division for at kunne konkurrere med Apples iPhones og Googles Android. I dag kører mindre end 1 pct. af verdens nye smartphones med Windows.

Afsløringen faldt i et tv-interview med amerikanske Fox News, der egentlig handlede om noget helt andet. Nemlig om det globale vaccinations program, som Bill Gates og konens fælles fond finansierer.

 

Gates har solgt de fleste af sine aktier i Microsoft og bruger pengene til at gøre gode ting for menneskeheden. I dag er han og konen Priscilla vel nok verdens største filantroper, der hvert år giver milliarder til bekæmpelse af sygdomme og folk i nød.

I tv-interviewet fortalte verdens rigeste mand – for det er William H. Gates nemlig også – at han for nylig havde udskiftet sin gamle Windows smartphone med en moderne Android model.

Gates har altid haft en aversion mod Apple og især iPhone og iPad. Derfor blev ikke en iPhone 8, som han købte til sin lomme og til sit daglige brug. Han understregede dog samtidig, at han bruger laptops og desktops med Windows 10 på.

Miicrosofts nuværende topchef, Satya Nadella, stemte imod, da direktionen i 2013 skulle beslutte, om man ville købe Nokias smartphone division. Nadella blev nedstemt, men tiden viser, at han havde ret i, at det var en dårlig idé.

Med Bill Gates overgang til Android, mangler Windows 10 Mobile en vigtig støtte. Som medejer af Microsoft, burde Gates vel i det mindste bruge firmaets produkter, så længe de eksisterer.

Gates er i øvrigt ikke den eneste Microsoft boss, der vender ryggen til gigantens (indtil videre) fejlslåede satsning på mobiltelefoner. Microsofts nuværende topchef Satya Nadella er heller ikke begejstret for Windows 10 Mobile.

Nadella fortæller således, at han stemte nej, da forslaget om at købe Nokias mobiltelefon division kom på Microsofts direktions-bord i slutningen af 2013. Nadella blev nedstemt, og Microsoft overtog Nokias telefoner i april 2014.

Nadella kunne ikke se nogen fremtid i at bruge milliarder af dollars på at købe Nokias smartphones og derigennem sikre sig en bedre markeds-position i forhold til Apples iPhones og Googles Android.

Kun meget få fabrikanter bygger stadig Windows telefoner. Blandt dem er Alcatel og HP – på billedet vises HP’s Elite X3 smartphone.

De historiske kendsgerninger har siden vist, at Satya Nadella så rigtigt. Han har stadig en vision om Microsoft on Mobile”, men det bygger på at levere apps og services til Android- og Apple-telefoner.

Nadella og Microsoft har dog stadig et enkelt hængeparti, når det gælder smartphone hardware:  Officielt udvikler Microsoft stadig på en Surface Phone, der skal supplere firmaets succesrige Surface tablets og laptops.

Om en kommende Surface Phone ligner en traditionel smartphone, eller den bliver noget helt andet, ved kun Microsoft selv….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snapchat får baghjul