Google Pixel 2 kommer 4. oktober

Hvilken Apple nyhed vil du ha?

Da Apple tirsdag aften løftede sløret for sine efterårs nyheder i det flotte nye Steve Jobs Theatre i Silicon Valley, skete det faktisk uden de store overraskelser.

Helt usædvanligt for Apple havde der i dagene forinden været store lækager, der afslørede både navne og specifikationer på de nye produkter.

Det betød dog ikke noget for entusiasmen hos Apples loyale brugerskare. Den har sørget for, både Apples og mange Apple-forhandleres hjemmesider stønnede under belastningen i går, da forudbestillinger af de nye iPhone 8 telefoner blev givet fri.

Men iPhone 8 er slet ikke den Apple nyhed, de fleste gerne vil have. En international rundspørge på internet afslører, at langt de fleste planlægger at købe den dyrere iPhone X (10), som først kommer på markedet til november.

Hvis iPhone X da kommer på det tidspunkt, for de normalt meget vel-orienterede analytikere fra KGI Securities vurderer, at Apple slet ikke vil kunne følge med efterspørgslen.

I år vil Apple næppe kunne levere mere end 40 millioner styk, som alle lande skal deles om. Først hen i foråret næste år vil produktions-linierne for iPhone X køre for fulde omdrejninger, mener analytikerne.

34 pct. erklærer ellers deres store lyst til at købe en 10’er, mens kun 3,6 og 4,1 pct. vil satse på en iPhone 8 eller iPhone 8 Plus.

Spørgsmålet er så, om det ikke til sidst ender med, at folk køber en 8’er, fordi den giver rigtig meget power til en noget lavere pris end iPhone 10. Hvis ikke, er forbløffende mange folk parate til at betale 10.000 kroner eller mere for en smartphone.

Hver tredje vil købe en iPhone X (til venstre). Interessen er tilsyneladende laaangt mindre for den nye iPhone 8 Plus (i midten) og for iPhone 8 (til højre).

 

 

 

Apples konkurrenter i Android verdenen følger naturligvis udviklingen tæt. For kan Apple få et stort publikum til at betale så mange penge for en ny mobil, kan andre også. Det ville uden tvivl få kassemestrene hos Samsung, Sony, LG, Huawei og andre til at gnide sig i hænderne.

Hvad der måske er det mest overraskende i den nye rundspørge fra 9to5Mac er, hvor langt de fleste deltagere har Apple produkter i forvejen, er de andre meget eftertragtede nyheder.

Flere planlægger f.eks. at købe den nye Apple 4K TV boks end tredje generation af Apples smart-ur. Og den nye AirPower måtte til trådløs opladning af telefoner og ure, som først dukker op til næste år, skal over 10 pct. have.

Trenden mod at lade sine nuværende elektroniske gadges holde lidt længere og ikke bare købe, hver gang der kommer noget nyt på markedet, kan i øvrigt også aflæses i analysen.

Hele 8,4 pct af dem, som fulgte Apples lancering forleden dag, har ikke planer om at købe et af de nye produkter. Det er hver 12. af de adspurgte….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Google Pixel 2 kommer 4. oktober