Glenmorangie, man kan køre på

iPhone priser gennem 10 år

Ikke helt overraskende brød Apple den magiske grænse på 10.000 kroner med sin nye iPhone X – se indledningsfoto. Lad os bare kalde den ”tieren” fremover.

Dermed er der sat nye standarder for, hvad smartphone fabrikanter kan tillade sig at tage for deres nye toptelefoner i ”standard udgaver”.

Særlige luksus-modeller kan sagtens være dyrere. Se blot min separate artikel om iPhone X i guld eller mink. Eller tænk tilbage til november 2016, hvor Huawei præsenterede en særlig Porsche Design udgave af sin Mate 9 telefon.

Sådan så den første iPhone ud for 10 år siden. Dengang kostede den godt 3.000 kroner. i USA

Da Apples (nu afdøde) Steve Jobs løftede sløret for den første iPhone for 10 år siden, kostede den 499 USD eller godt 3.000 kroner på det amerikanske marked. Danmark kom først med på iPhone vognen året efter.

3.000 kroner – eller 3.800 kroner (599 USD) for den store udgave med 8 GB lager – var mange penge i 2007 – og så var det dengang inklusive to års kontrakt hos et teleselskab.

I dag kan man sagtens få gode smartphones for et beløb, som de første iPhone fans betalte for 10 år siden. Lidt tankevækkende.

Nu er den største iPhone X så tre gange så dyr. Selvfølgelig kan den meget mere og er tusind gange hurtigere end den første Apple smartphone. Men 10.000 kroner er også mange penge i 2017

I denne artikel – og med infografikken – har jeg prøvet at illustrere prisudviklingen i Apple iPhones gennem tiderne. Vise, hvor dyre de forskellige generationer var ved lanceringen.

Grafikken afslører, at Apple to gange før har været tæt på den magiske grænse, der i USA ligger ved 1.000 USD. Nemlig med iPhone 6s og 7 Plus, der begge kostede 949 USD i 256 GB versioner.

Oversigten er vist med US dollars. For en god ordens skyld skal jeg derfor nævne, at den nye iPhone X i sin mindste udgave med 64 GB fås for 8.899 kroner (999 USD) på det danske marked – uden kontrakt med et teleselskab.

Faktum er imidlertid, at de fleste nok vil vælge den større 256 GB model af iPhone X, og så er prisen 10.249 kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glenmorangie, man kan køre på