B&O med bløde toner?

AVI er flyttet ind hos børnene på ”Riget”

BørneUngeKlinikken på Rigshospitalet får nu mulighed for at teste en helt ny social robot, der via mobil teknologi kan give langtidssyge børn mulighed for at være virtuelt sammen med deres skolekammerater.

Det er Telia, der bringer den nye teknologi til Danmark. I første omgang donerer teleselskabet to sociale robotter til Rigshospitalet.

Børn i langvarige behandlingsforløb kæmper ikke bare mod deres sygdom eller fysiske handicap – de skal også håndtere den følelse af isolation og ensomhed, der ofte følger med et længere hospitalsophold.

AVI robotten er det syge barns fjernstyrede øjne og ører i klasseværelset.

Hidtil har især Skype og lignende videoforbindelser været de mest anvendte teknologier, så syge børn kunne følge med i livet og undervisningen i deres skoleklasse.

Den nye robot med navnet AVI er udviklet af den norske tech-virksomhed No Isolation i samarbejde med bl.a. Oslo Universitet, to hospitaler og den norske kræftforening.

No Isolation har AVI robotter installeret hos børn i Norge, Danmark, Sverige og Holland. Næste store projekt for nordmændene er at udvikle en lignende robot, der henvender sig til ensomme og socialt isolerede ældre.

Det syge barn ser via trådløst internet kammerater og undervisning på f.eks. en tablet.

På Rigshospitalet er AVI robotten det syge barns øjne og ører i klasseværelset. Det kan se og høre undervisningen og kan også selv deltage via internet, når kræfterne er til det.

Erfaringerne fra Norge viser, at trods den fysiske afstand har det en positiv social effekt, at det sygemeldte barn er socialt ”med” i samme rum som kammeraterne. De synes som regel også, at det er sjovere at inter-agere med en robot end via en computer skærm.

Samarbejdet mellem Rigshospitalet, No Isolation og Telia løber i første omgang i et år….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

B&O med bløde toner?