Skyd bare på musikken

Video projektoren får comeback i hjemmet

Når de fleste mennesker taler nyt tv, mener de fladskærms fjernsyn. Større og større, tyndere og tyndere og ed et stadig bedre billede takket være nye teknologier som f.eks. 4K og OLED.

Langt færre har projektions-tv i tankerne – og det er en skam. Moderne projektorer kan nemlig levere flotte tv-billeder langt større end konventionelle tv. Samtidig fylder de meget lidt, og væggen er ren og tom, når fjernsynet ikke er tændt.

Epson har just præsenteret det seneste i den genre. Firmaets nye har det umulige navn Home Cinema EH-LS100 Full HD 3LCD Ultra Short-Throw Laser Display, men leverer – kort sagt – masser af kvalitet til en ikke helt uhyggelig pris.

Den største fordel ved EH-LS100 er, at den kan placeres lige foran væggen, hvor den skal kaste billedet op på. 30 centimeter er nok, og så kan man få et billede på 120 til 130 tommer i diagonal eller ca. tre meter i bredden. Det kan man da kalde hjemme-biograf.

Epsons nye projektor kan stilles nogle få centimeter nedenfor den væg eller det lærred, den skal stråle op på.

Billedkvaliteten er i Full HD format og med en lysstyrke og kontrast, så man kan se stort tv selv i en solbeskinnet stue uden at trække gardinerne for.

Det er noget helt andet end fordums video projektorer, der skulle stå flere meter fra den væg eller det lærred, billedet skulle vises på. Placeret på et bord eller hængende ned fra loftet.

Ifølge Epson kan EH-LS100 producere en imponerende kontrasty på 2.500.000:1. Samtidig er lysstyrken på 4.000 lumens. Dertil kommer, at projektoren er oppe at køre på fem sekunder. Det er hurtigere end de fleste fladskærms-tv og meget hurtigere end konventionelle projektorer.

LS100 enheden er forsynet med tre HDMI stik, så man kan forbinde både tv-box, spillekonsol, laptop eller streame Netflix direkte ind i projektoren.

Sådan meget større – det grønne område – er tv-billedet fra en Epson EH-LS100 projektor end et fladskærms tv på 65 tommer. I begge tilfælde er der tale om et skærmbillede i 16:9 format.

Epson benytter ikke længere projektor-lamper med begrænset levetid. Den nye laser- og LCD teknologi i EH-LS100 holder i mindst 10 år. Derfor er drifts-omkostningerne begrænset til den strøm, projektoren trækker. Som storskærm bruges enten en tom og lys væg eller en projektor skærm, som man f.eks. kan trække ned fra loftet efter behov.

EH-LS100 måler 49 x 48 x 11 centimeter og vejer 11 kilo. Projektoren stilles få centimeter fra en væg og nedenfor det område, hvor tv-billedet eller PowerPoint præsentationen skal vises på.

Amerikanerne skal betale 3.000 USD eller ca. 19.000 kroner for Epsons lille store nyhed. Danskerne kan købe nyheden fra november, men til hvilken pris er ikke oplyst endnu. Den er dog helt sikkert meget billigere end tv med tilsvarende skærmstørrelse – hvis de overhovedet kan købes….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skyd bare på musikken