Her er 3’s aktuelle Top-10

Når dine vinylplader skal forkæles

Mens det ”almindelige” folk har boltret sig med først cd-plader og så senere streamet musik på mobiltelefonen, har der konstant eksisteret et marked for kostbare pladespiller til Hi-Fi freaks.

De lægger uden at blinke med øjnene ti-tusinder af kroner for højttalere eller forstærkere, hvor sidstnævnte gerne må indeholde klassiske radiorør – ikke nymodens elektroniske chips.

Vinylpladens comeback har fået interessen for – lad os kalde det – traditionel Hi-Fi til at blomstre igen. Det samme gælder for efterspørgslen efter grammofoner af høj kvalitet.

Sådan en er den nye Technics SP-10R. Eller ny?

Technics SP-10R er for Hi-Fi purister. Tonearm og pickup følger ikke med, men skal købes separat – ofte af et andet mærke end Technics.

Den mere voksne del af min læserskare – og især dem, der var Hi-Fi entusiaster for 30 år siden – vil jo nok indvende, at SP-10 slet ikke er ny. Snarere tværtimod.

Ganske rigtigt var SP-10 i sin tid den første direct drive pladespiller, som Technics præsenterede – og en af markedets allerførste dengang i midten af 1970’erne.

Den nye R-model er til gengæld den bedste SP-10, som nogensinde er bygget – hævder Technics. Den er ren Hi-Fi og kvalitet fra ende til anden.

Det ligner en hel stereo forstærker, men er blot strømforsyning og styre-enhed til den nye pladespiller.

Det ses ikke kun af, at strømforsyning og styre-elektronik er placeret i en separat boks. Så kan de ikke påvirke pladetallerkenens rotation på nogen negativ måde. Hverken med uønsket stråling eller selv den mindste variation i hastigheden.

Technics SP-10R er fremstillet af premium kvalitet aluminium, messing og gummi, der tilsammen vejer syv kilo – eksklusive strømforsyning. Det hele i et strengt teknokratisk og minimalistisk design, som Hi-Fi freaks og purister ofte elsker.

De bliver også målgruppen for den nye super pladespiller, som Technics ikke vil oplyse prisen på endnu. Men den bliver dyr – uden tvivl. Da Technics for et år siden re-lancerede SP-10’s lillebror SL-1200, kostede den 4.000 USD. SP-10R bliver nok meget mere kostbar, når den lander i butikkerne næste år.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er 3’s aktuelle Top-10