Nu kommer Apple Pay til DK

Nej – ikke B&O, men Vifa

Det er ikke svært at se, hvor Vifa fra Skanderborg kunne have hentet inspirationen til sin nye lille bærbare Reykjavik højttaler.  56 kilometer vestpå i Struer – hos B&O og Beoplay A1.

Beoplay A1 og Vifa Reykjavik ligner i hvert fald hinanden forbløffende meget. De fås begge i aluminium og har en læderstrop at bære højttalerne. De er begge trådløse og 360 grader rundstrålende. Prisen er tæt på det samme – med Vifa som den billigste – og både B&O og Vifa har stolte traditioner for at levere rigtig god lydkvalitet. Desuden udstråler begge livsstil og godt dansk design.

Med sine 14 cm i diameter og højde på 6,5 cm er Reykjavik Vifas hidtil mindste højttaler. Det betyder dog ikke, at lyden er lille. Slet ikke.

Indenbords i Reykjavik sidder nemlig to 19 mm dome diskanter af neodyme materiale og en 70 mm basenhed. De drives af en tre-kanals digital forstærker og styres via en indbygget Digital Signal Processor (DSP). Det hele skal kunne dække et frekvensområde fra 62 til 20.000 Hz (+- 3 db).

Reykjavik kan arbejde trådløst via Bluetooth eller via kabel. To enheder kan parres, så man opnår bedre stereo i lydbilledet. Desuden er der mikrofon med støjreduktion, så højttaleren kan bruges som håndfri telefon.

Den nye Vifa vejer 600 gram, og den lidt burgerbox lignende højttaler fås enten i anodiseret aluminium (”Lavastone Grey”) eller med stofbeklædning (Sandstone Grey) leveret af det danske design firma Kvadrat. Dem er Bang & Olufsen i øvrigt også kunde hos.

Alle mine læsere kender B&O, men måske ikke helt så mange Vifa. Så her lidt om virksomheden, der oprindeligt hed VIdebæk HøjttalerFAbrik.

Den blev stiftet tilbage i 1933 og har gennem årtier levet af at være bygge løse enheder af høj kvalitet, som mange kendte fabrikanter brugte i deres Hi-Fi højttalere. Fra 2014 begyndte Vifa at sælge egne trådløse højttalere, der alle er i typisk nordisk design – og opkaldt efter de nordiske hovedstæder.

Vifas elegante Reykjavik højttaler skal koste 1.699 kroner og kan købes fra oktober. Med i prisen følger en praktisk bæretaske og et USB-C laderkabel til det indbyggede batteri….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kommer Apple Pay til DK