Nokia 8 kan forudbestilles fra i dag

36.000 iPhones til NYPD

USA’s største lokale politistyrke – New York City Police Department (NYPD)  – skal have leveret 36.000 nye smartphones inden årets udgang.

Det bliver iPhones fra Apple, der skal erstatte et tilsvarende antal Microsoft Windows Phones hos det berømte politikorps, som de fleste kender fra utallige tv-serier og biograffilm.

Det vakte stor opsigt, da NYPD valgte at købe Windows telefoner for knap tre år siden. På det tidspunkt, hvor Microsofts mobiler allerede var på vej yt og kun havde en markedsandel på én procent.

Microsoft vandt dog den store ordre på bl.a. pris uden ekstra omkostninger til en række sikkerheds-mæssige forbedringer. Desuden har Microsoft og politi korpset udviklet en række skræddersyede apps sammen.

Det vakte stor opsigt, da New Yorks politi valgte Windows telefoner. Begrundelsen var bl.a, at hverken iOS eller Android kunne samarbejde med tidligere udviklede Windows applikationer til pc’er.

New Yorks politifolk har siden brugt Microsoft Lumia 830 og Lumia 640 XL mobiler, som er udstyret med særlige alarmer, forskellige 911 apps og muligheden for at modtage individuelle og gruppe-baserede opgaver pr. fjernstyring fra centralen.

Indkøbet af de mange Microsoft smartphones var del af en plan til en milliard kroner (160 mio. USD)plan, som skulle modernisere hele NYPD korpset med ny teknologi og bedre sikring af de mange politi betjente i New York.

Den store ordre fra New York plus fire millioner enhed til USA’s militær, som Microsoft har været i gang med at levere siden begyndelsen af 2016, har åbenbart ikke været nok til at holde Windows styresystemet i live på smartphones.

For halvanden måned siden bekræftede Microsoft officielt, at man stopper med at understøtte Windows Phone 8.1 systemet, som en stor del af Windows telefonerne stadig bruger. Med andre ord er politiet i New York nærmest tvunget til at finde en ny leverandør af 36.000 smartphones.

Inden årets udgang skal 36.000 politi betjente i New York have udskiftet deres tjeneste mobiler med en Apple iPhone.

Valget er faldet på Apple, men hvilken iPhone model der er tale om, er ikke oplyst endnu. Det er dog næppe den nye iPhone 8, fordi den ventes at koste 1.000 USD eller mere pr. styk.

New Yorks store dagblad Post skrev i søndags en artikel, hvor politiets Windows telefoner blev kaldt forældede og ubrugelige. Den påstand fik NYPD til at fare i blækhuset og svare igen:

”Windows mobilerne har gjort betjentene mere effektive og hurtigere til at svare på 911 alarm opkald. Svartiderne er således faldet med mere end otte procent. Ligegyldigt om der har været et skyderi, der skal stoppes, et menneske i nød skal reddes, et bortløbet barn findes, eller en betjent skal have en hurtig kopi af en rapport.”

På en sædvanligvis sløv søndag som i foregårs brugte NYPD betjente deres smartphones til at svare på 25.000 nødopkald, kørte 18.000 søgninger og kiggede på 1.080 opslag over savnede eller eftersøgte personer….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nokia 8 kan forudbestilles fra i dag