Helmfon er en hjelm med stereo

Mænd taler, kvinder sms’er

Er vi på vej til et samfund, hvor vi ikke taler længere sammen. I hvert fald ikke ansigt til ansigt og ved talens hjælp. Eller holder op med at ringe – måske for at spare på stemmen.

Man kan ikke lade være med at få den tanke, når man læser en helt ny analyse fra det amerikanske mediehus Morning Consult.

Den viser nemlig, at 50 pct. af voksne mennesker i dag foretrækker at skrive en sms fremfor at kommunikere via andre former for samtaler og konversation.

Tilsyneladende er det især kvinder, der er holdt op med at snakke: 62 pct. vil hellere sende en sms end bruge telefon eller snakke personligt face-to-face med modtageren af deres beskeder og budskaber. Hos mændene er det kun 45 pct.

Til gengæld er videotelefoni eller konferencer med Skype eller Apple FaceTime ikke særligt populære. Kun fire procent foretrækker den kommunikationsform ifølge Morning Consults nye rundspørge.

Sjovt er det ikke de yngste voksne, der bruger sms mest. Det er aldersgruppen 30 til 44 år, hvor 62 pct. prioriterer tekst beskeder over telefon samtaler. Hos de 18- til 29-årige er det 61 pct.

Ikke uventet er telefonen mest populær hos de over 65-årige. Blandt de ældre foretrækker 62 pct. at gribe røret for at tale med andre. Men selv i aldersgruppen 45 til 54 år har sms’en overtaget med 54 pct.

Morning Stars analyse er amerikansk, men tallene vil nok ikke være meget anderledes, hvis den blev gennemført i Danmark. Godt 2.200 mennesker har svaret på spørgsmålene i tidsrummet fra den 10. til den 14, august….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Helmfon er en hjelm med stereo