Gylden lyd i ørerne

Hvilken Android er mest udbredt?

I går lancerede Google sit Android 8 styresystem, der som ventet fik efternavnet Oreo.

Det er naturligvis en vigtig begivenhed, fordi over to milliarder mennesker verden over benytter en smartphone med Android på.

Erfaringsmæssigt vil det dog tage laaaang tid, inden det store publikum får glæde af de mange nye funktioner i Oreo:

Dels vil kun i første omgang Googles egne Pixel og Nexus telefoner blive leveret med Android Oreo.  De andre store mærker kommer først senere i efteråret med mobil, der har Android 8 ombord. Mange sandsynligvis først i 2018.

Dels er ejere af Android telefoner – helt modsat fans af iPhones – ikke særligt hurtige til at opgradere deres mobiler til den seneste nye version af styresystemet. Det fremgår tydeligt af denne nye infografik fra Statista:

Her i begyndelsen af august kørte således kun 13,5 pct. af verdens Android telefoner med Nougat, der er kælenavnet for Android 7. Det er ikke en imponerende udbredelse for et styresystem, der udkom for præcist et år siden.

Mest udbredt er Android 6.0 Marshmallow fra oktober 2015. Den variant har bredt sig til næsten hver tredje Android telefon og tablet, der er i brug i dag.

Måske skal forklaringen også ses i, at Android af natur ikke er så centralt styret som Apples iOS – og derfor ikke bliver spredt ud i samme høje tempo som nye generationer af iPhone styresystemet.

Android landskabet er meget mere fragmenteret end Apples. Hver af de hundreder af fabrikanter, som laver Android gadges, kan selve bestemme, hvilken variant de lægger på deres produkter. Tilmed lægger mange oven i købet en egen grafisk brugerflade oven på Android.

Apple derimod har kun nogle få smartphones og tablets, som nye versioner af iOS skal køre problemfrit på. Derfor er udbredelsen af den seneste variant – iOS 10 fra september 2016 – også på næsten 90 pct….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gylden lyd i ørerne