eSport på skoleskemaet

Essential kan omsider købes

Det kan godt være, at USA er et kæmpestort marked, hvor man kan få flere forskellige mobiltelefon mærker end noget andet sted i verden. Men kigger man på de seneste måneder, er der faktisk kun to smartphones, som alle taler ekstra meget om.

Den ene er logisk nok Apples kommende iPhone 8, der markerer 10-års jubilæet for verdens første rigtige smartphone. Den anden er Essential Phone.

Den store interesse for Essential skyldes først og fremmest, at telefonen er udviklet af Android styresystemets opfinder Andy Rubin. Desuden skal Essential være et skridt foran alle andre i design.

Essential PH-1 har været forsinket flere gange, men nu skulle det være sandt: Man kan nu forudbestilleden elegante mobil via Essentials hjemmeside, teleselskabet Sprint og den amerikanske butikskæde Best Buy. Lægger man pengene med det samme, vil man modtage sin telefon inden for en uge.

Essential kommer også til Europa – formentlig i de næste tre-fire uger. Om Danmark er med, eller man skal købe den meget omtalte mobil via forhandlere i England eller Tyskland, må tiden vise.

Det vigtigste for Essential fans er, at telefonen nu er her og kan fås.

Essential fås med en et 360 graders kamera, man kan klikke på i toppen. Telefon inklusive kamera koster 750 USD i USA.

Det mest iøjnefaldende ved Essential PH-1 er fronten, hvor skærmen fylder det hele. Displayet er på 5,7 tommer i flot Quad HD kvalitet på 2.560 gange 1.440 punkter.

Den anden unikke ting ved Essential er en port, hvor man f.eks. kan klikke et 360 graders videokamera på telefonen – eller man stiller mobilen i en hub og docking station, der samtidig fungerer som styrecentral af hjemmets øvrige elektronik på det trådløse internet. Fra tv og køleskab til alarm og varmesystem.

Det er alt sammen noget, som både Apple, Samsung, LG og Google har vist lignende løsninger på. Men rygter fra USA antyder, at Essentials løsning skulle være ekstra smart. Lad os se.

Essential telefonen kommer med et panel til trådløs opladning. Desuden fås denne hub, der skal kunne styre al hjemmets elektronik på det trådløse netværk.

 

Indendørs er Essential PH-1 ellers som Android toptelefoner flest. Det vil sige en Snapdragon 835 processor, 4 GB RAM og 128 GB lager. Kameraerne har en 13 megapixel sensor på ryggen og en 8 MP selfie skyder på forsiden.

Efter de første hands-on rapporter fra USA at dømme efter skal Essential være lækker i finish og at røre ved. Coveret er således fremstillet af keramik og superlet og dyrt titanium. Telefonen kommer i første omgang i sort. En hvid udgave skal følge senere.

Prismæssigt placerer Essential sig lidt pladask midt imellem en iPhone 7 og en iPhone 7 Plus. Det er 699 USD i USA og formentlig 6.300 kroner i Danmark….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

eSport på skoleskemaet