Fotokit på menuen

Vaner skifter med alderen

Nu, hvor stort set alle er på internet – fra små skolebørn til gamle pensionister – kan man sagtens begynde at sammenligne aldersgrupper af netbrugere. Ligesom man gør med de forskellige generationer i det virkelige liv.

Det er præcist, hvad Global Web Index har gjort i denne analyse, hvor man spørger efter, om internet brugere i forskellige aldre får tid til at dyrke fitness ved siden af deres online liv, eller om de drikker meget øl, vin og spiritus.

Og forskellene i livsstil er markant:

Hos de unge – altså dem, der også kaldes Millenials – dyrker 3 af 4 motion mindst én gang om ugen. Kun 26 pct. drikker spiritus en gang om ugen eller oftere. Med andre ord må netbrugerne mellem 21 og 34 år være pænt sunde i deres måde at leve på.

Helt modsat er det med Baby Boomerne –  mennesker over 54 år. Her tager 36 pct. en drink eller to mere end én gang om ugen, mens 2 af 3 holder sig i form med f.eks. fitness, cykling, gymnastik og løb.

Generation X – folk født fra 1963 til 1982 – lægger sig dog ikke præcist midt i mellem de unge og de gamle. Hvr tredje nyder alkohol ofte, og 7 af 10 dyrker motion.

Global Web Index har spurgt 67.575 internet brugere mellem 21 og 64 år i 35 lande verden over, så det statistiske materiale skulle være godt nok.

Sjovt nok befinder de mest fitness-fokuserede netbrugere sig ikke i f.eks. Vesteuropa eller USA, som mange måske havde forventet. De bor i Indien (85 pct), Mexico (83 pct) og Kina (81 pct).

Den største forskel i alkohol forbruget mellem generationer ser man Irland. Her drikker de ældre meget – faktisk 24 pct. mere end de unge.

Prøv at se på jer selv. Hvor meget tid bruger I på motion ved siden af at være online med pc’en, telefonen eller tabletten i løbet af en typisk uge. Både på arbejde og privat? Og hvor ofte drikker I….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fotokit på menuen