Nyt politi kamera fra Kina

Fotokit på menuen

Ikke alle restauranter er begejstrede for gæsternes smartphones – og slet ikke når det bliver brugt flittigt til at tage billeder af maden og af hinanden ved bordet.

Food-instagramming eller ”food porno pics” er blevet en international dille. Hver dag kan man finde tusindvis af nye restaurant-billeder i de sociale medier. Ikke kun på Instagram, hvor trenden begyndte, men også på Facebook, Twitter eller Snapchat.

Nogle gange kan jeg sagtens forstå restauranternes modstand. Smartphone fotograferne om-arrangerer borddækningen, så den passer ind i billedet. Maden bliver kold, inden fotografiet endelig er i hus. Og andre gæster kan føle sig generet af blitz lysene.

Eksempler på mad-fotos på Dirty Bones’ Instagram profil.

Den engelske restaurant Dirty Bones i London har valgt en helt anden holdning. De tilbyder deres gæster et ”Instagram Kit” som del af menukortet.

Kittet vil gøre det nemmere for mad-fotografen at arrangere tallerkener, glas og anden bord-dekoration. Det indeholder således en lille LED-lampe til at give den optimale belysning og et vidvinkel objektiv man kan klipse på sin mobil for at få al maden med på billedet.

Med i kittet er også et selfie stick, en tripod til at sætte kamera og smartphone på for at få et helt roligt billede uden rystelser – og en oplader, så mobiltelefonen ikke løber tør midt under måltidet.

Dirty Bones er ikke den første restaurant i verden, som har besluttet at hjælpe mad-fotograferne i stedet for at bekæmpe dem.

Til gengæld er Dirty Bones formentlig den første kæde i England og Europa, der går så vidt som at tilbyde sine gæster et komplet kit, der forvandler middagsbordet til et foto atelier i miniformat.

Mon ikke dette initiativ vil brede sig i den kommende tid. Måske også til Danmark. Velbekomme og godt skud….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt politi kamera fra Kina