Huawei bider Apple i haserne

Montrose er klassisk og moderne

I 1970’erne og 80’erne var der masser af pladespillere at vælge imellem. Også mange, som var originalt designede. Måske allermest markante dengang – de smukke Beogrammer fra Bang & Olufsen.

I 1990’erne overtog cd-afspillerne, og de var næsten alle slanke kasser, der skulle matche forstærkere, tunere osv.

Nu er pladespillere igen trendy og såmænd også dukket op i en del modeller. Langt de fleste ligner dog hinanden eller er modificerede kopier af fordums bestsellere som f.eks. Technics’ berømte SL-1200 – og som alverdens discjockeys elskede.

 

I dag er der også kommet lidt andre forventninger og krav til pladespillere. Som andet moderne til husholdningen og stuen må de godt tænke lidt i miljø og genbrug.

Den nye Montrose pladespiller fra Fern-Roby er både noget for sig selv i udseende og i det grønne. Kabinettet er således fremstillet af presset gammelt papir og omsmeltet plastik.

Trods det klassiske udseende er den bæltedrevne pladespilleren helt uptodate i elektronik og betjening. Den kan f.eks. styres fra en medfølgende smartphone app og lader sin indbyggede computer kontrollere pladetallerkenens rotation adskillige gange i sekundet – nærmest i real time.

Den ultra-præcise ét-punkts ophængte tonearm er firmaets egen opfindelse, mens standard pickuppen er en klassisk DL-103R fra det japanske Hi-Fi mærke Denon….

Montrose er håndbygget og derfor ikke billig. 4.950 USD må man hente frem. På dansk er det ca. 31.800 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei bider Apple i haserne