Montrose er klassisk og moderne

Analyse: For meget socialt er farligt

Smartphones er vel egentlig skabt for at gøre livet lettere for en masse mennesker. Sådan fungerer de også hos de fleste – de leverer nyheder, alarmerer når maden er færdig, lader os bestille Uber eller AirBnB, sender emails, tager fotos, hjælper os med at finde vej, spiller musik – og kan såmænd også bruges til at tale i telefon i.

Meeeen – smartphones kan også have en negativ effekt:

Ifølge den amerikanske psykologi professor Jean M. Twenge er smartphones ligefrem farlige for især mennesker, der er født mellem 1995-2012.


De unge i aldersgruppen, som Twenge kalder for iGen, er online hele tiden. Det gør dem mere verdensfjerne – og hvad der er værre – de lider meget oftere af depressioner end generationen før dem.

I en artikel i det populære amerikanske magasin The Atlantic citerer Twente bl.a. en 13-årig pige for at sige:
”Vi har ingen chance for at opleve det virkelige liv uden iPhones og iPads. Vi kan bedre lide vores mobiltelefoner end andre mennesker.”

Tankevækkende, ikke sandt?

Artiklen kigger også nærmere på børn i 13-14-års alderen: Blandt dem, der bruger sociale medier i mere end 10 timer om ugen, siger 56 pct. flere, at de er ulykkelige end dem, som bruger Facebook, Twitter, Snapchat osv. i mindre grad – og i stedet ser deres venner næsten hver dag.

Det er bestemt ikke første gang, at man støder på artikler, der mener, det er skadeligt for børn og teenagere at bruge meget tid på smartphone og i sociale medier.

For snart to år siden advarede amerikanske psykologer om, at for meget socialt media fører direkte til depression hos mange teenagere.

Selvfølgelig kan man også finde argumenter, der går den modsatte vej. De samme organisationer og offentlige myndigheder, som sender nødraketterne op, bruger jo f.eks. selv sociale medier for at komme i kontakt med de unge….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Montrose er klassisk og moderne