29 pct. af os er offentligt ansat

På hat med Atari

Jeg har set baseball caps med indbygget lysshow, med integrerede hovedtelefoner eller med en lille batteri drevet propeller på skyggen, der vifter luft ind til en svedende bærer af kasketten, men en cap med stereo højttalere og Bluetooth er da lidt nyt.

Opfindelsen kommer fra Atari, der om nogen kender til at underholde folk. Atari udsendte i sin tid verdens første computerspil – Pong – og blev op igennem 1980’erne synonym for arkadespil. Både henne i grillbaren og derhjemme med sine legendariske spiikonsoller. Forløberne for Xbox og PlayStation så at sige.

Nu er Atari på vej med sin egen nye spillekonsol. I klassisk design med træ på siderne, men med moderne pc-baseret elektronik indenbords. Ataribox skal efter planen komme på markedet xxxx-

Men ligesom for at varme op til spilkonsollen har Atari præsenteret sin Speakerhat. Med to flade højttaler-enheder i Hi-Fi kvalitet – strålende nedad fra cap’ens skygge. Den har indbygget batteri, mikrofon og Bluetooth, så den kan hente musik og spil-lydene trådløst fra en smartphone, tablet, laptop eller spillekonsol.

Mikrofonen er praktisk, når der skulle komme et telefon opkald, mens man har cappen på. Desuden vil den kunne bruges i en særlig Multiplayer Mode, hvor flere cap-bærere kan tale med hinanden, når de spiller mod hinanden – eller flere høre samme musik fra en smartphone.

Atari samarbejder med Audiowear om de nye hatte, hvor al elektronik er integreret fuldstændigt i letvægts materialet. Det gælder også det opladelige Li-ion batteri og Audiowears egen Social Synchronous Broadcast teknologi.

Speakerhat er forløber Ataris fremtidige Connected Life produkter, som Atari ikke kun vil markedsføre selv, men også tilbyde til andre med behov for smarte ”wearables”. Det kunne f.eks. være fabrikanter af fitness armbånd, løbe apps osv.

Det første konkrete eksempel på brugen er en version af Speakerhat til ”Blade Runner 2049” filmen, der kommer til efteråret. Filmen med Harrison Ford og Ryan Gosling i hovedrollerne har dansk premiere den 5. oktober.

Hvornår Atari selv vil sælge Speakerhats og til hvilken pris, er ikke offentliggjort endnu. Mon ikke det bliver til julegaver i december….

Den kommende Ataribox skal konkurrere med Xbox, PlayStation og Nintendo.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

29 pct. af os er offentligt ansat