Stærk Nokia 8 til aggressiv pris

29 pct. af os er offentligt ansat

Det er ikke nogen hemmelighed, at de nordiske lande er vældig gode til at bygge en offentlig sektor med mange ansatte – men at Norge, Danmark, Sverige og Finland ligefrem er verdensmestre på dét område,..

Norge har i dag flest offentlige ansatte af alle. 30 pct. af de voksne nordmænd får deres løn fra en kommune, et amt, staten eller en anden offentlig virksomhed.

Danmark og Sverige følger lige i hælene med 29,1 og 28,6 pct, hvorefter der kommer et stort hop ned til de øvrige lande, som er omfattet af OECD’s ”Government at a Glance” rapport.

OECD forklarer samtidig i rapporten, at størrelsen af et lands offentlige sektor kan bestemmes af mange faktorer. F.eks. er der forskel på de opgaver, det offentlige løser i et land – og på den måde, at sektoren leverer sine services.

Kigger vi over Atlanten, er 15,3 pct. af arbejdstyrken i USA ansat af det offentlige – og 18,2 pct. i Canada. I Japen er den helt nede på 5,9 pct….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stærk Nokia 8 til aggressiv pris