Stoler I på regering og myndigheder?

Fender følger i hælene på Marshall

De store gamle fabrikanter af lydudstyr og musik-instrumenter har så småt opdaget, at der er store penge i at bruge sit berømte varemærke til moderne digitale gadges.

Højttaler veteranen JBL laver f.eks. masser af små farverige Bluetooth boxe til pool kanten. Marshall, som de fleste kender for forstærkere og højttalere på utallige rock scener, laver nu neddroslede bokse til hjemmebrug plus sågar egne musikalske smartphones.

Og nu følger en af verdens legendariske fabrikanter elektriske guitarer efter. Fender har lanceret to trådløse højttalere, der ligner de store guitar forstærkere fra koncerterne til forveksling. Bare mindre og billigere.

Den store Fender Monterey er primært til stationært brug. Den pynter svært i selskab med gamle rock- og pop-albums på vinyl.

Fender lover, at begge nyheder – den lidt større Monterey og den lidt mindre Newport – leverer ”high quality digital audio.”

Det oplever man bestemt ikke hos alle Bluetooth højttalere, men Fender har selvfølgelig et godt navn og image blandt musikere at leve op til. Desuden har begge Fender højttalere rigtige drejeknapper og forplader af ægte metal gitter.

Fender Monterey kommer med to 5,1 tommers bas/mellemtone og to diskanter på hver 1 tomme. Den kan levere 120 watt output, men er ikke beregnet til at være

Den lille Fender Newport er oplagt til at spille streamet musik fra mobiltelefonen.

Så er Newport meget nemmere at have med sig i haven, på stranden til festival osv. Højttaleren er trådløs og henter problemfrit sit streamede musik fra f.eks. en smartphone. Newport har to fuldtone-enheder og to diskanter til at give 30 watt effekt.

Fender Newport kører 12 timer på en batteri opladning og har indbygget mikrofon, så man kan tale i telefon via højttaleren.

Hvis man synes, at trådløs Bluetooth er noget nymodens pjat, kan Fender Monterey og Newport selvfølgelig forbindes til signalkilder via USB- eller jack-stik.

Det ser man kun hos Fender og hos Marshall. Rigtige drejeknapper i klassisk design på en moderne trådløs højttaler til stuen eller til havefesten.

 

De to højttalere er i øvrigt opkaldt efter to berømte musik festivaler:

Newport har sine rødder tilbage i 1950’erne og gennemføres fortsat hvert år i delstaten Rhode Island på USA’s østkyst.

Monterey i Californien blev verdensberømt i 1967 med optrædender af bl.a. Jimi Hendrix, The Who, Janis Joplin og Otis Redding. I dag er Monterey en ren jazz-festival i noget mindre målestok.

Fenders Monterey nyhed koster 350 USD (ca. 2.300 kroner), mens Newport fås til 200 USD (ca. 1.300  kroner)….

Det berømte logo smykker nu også ret billige Bluetooth højttalere.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stoler I på regering og myndigheder?