De film ser vi her i sommer

Kølige drømme garanteret

Det kan være et forfærdeligt spild af energi, hvis man lader hele huset køle ned af et air condition system, når man kun bruger et enkelt rum i boligen – eller kun har brug for kulden om natten for at kunne sove.

Måske denne situation er knap så aktuel i Danmark – i hvert fald ikke med de temperaturer, vi har haft hidtil. Desto mere relevant kunne denne nye Aries dobbeltseng være i Sydeuropa, Asien, Amerika eller Mellemøsten.

Nyheden er nemlig verdens første seng med integreret air condition anlæg og kølingen hentet fra et solcelle anlæg – anbragt udendørs eller på taget.

Rent designmæssigt ser det ikke særlig behageligt ud at skulle ligge og sove som i et bur med gennemsigtige plastik sider og top. Men hvad gør man ikke for at få sin skønhedssøvn i heden.

Dertil kommer, at Aries sengen kun bruger 20 pct. af den energi, som et normalt air condition anlæg til hele soveværelset ville have krævet. Og aircon – den behøver jo ikke kun give kølighed. Den kan i princippet også varme op.

Sengen er udviklet af Aries International Maritime Research Institute i de Forenede Arabiske Emirater (AIMRI), der ellers mest gør sig i at uddanne ingeniører og andre teknikere til søfarts-industrien.

AIMRI vil sælge aircon sengen fra efteråret til ganske fornuftige priser, der begynder ved 776 USD (ca. 5.100 kroner), hvis man allerede har et solcelle anlæg. Vil man købe et komplet system med solpaneler og seng, koster køligheden fra 3.100 USD – ca. 20.000 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De film ser vi her i sommer