Spotify uden en telefon

Voltaic rygsæk har solceller og power bank

Når man kigger ud i det danske sommerland, ser man rigtigt mange rygsække, På cyklister, vandrere, togrejsende – og ikke mindst på de mange deltagere i musik festivalerne.

Der findes mange forskellige rygsække, og de fleste af dem har uden tvivl gode kvaliteter. Hvad jeg undrer mig over er dog, hvor få af rygsækkene der er fulgt med samfunds-udviklingen og indeholder smart elektronik.

Selvom solen har manglet noget indtil videre, måtte den nye Voltaic OffGird Backpack da ellers være oplagt til danske rygsæk-bærere. Den indeholder nemlig både solceller og et solidt batteri på 4.000 mAh, der kan give strøm til smartphones, kameraer, tablets osv.

Solpanelet er meget solidt og kan derfor tåle både regnvejr, snavs og lidt hård omgang med rygsækken. Panelerne skal dog lige tørres af for det værste mudder, inden de kan suge solens gratis energi optimalt til sig.

Ifølge Voltaic Systems har solcellerne et maksimalt output på 6,15 watt ved 6 volt. Den effekt skulle kunne lade selv en stor smartphone eller en trådløs Bluetooth højttaler op, når rygsækken står tre timer i direkte sollys. Har man en tablet eller en lille laptop med i rygsækken, vil det være en time eller to længere.

Hvis man foretrækker at dase i solen og brune sin krop fremfor at bruge sine elektroniske gadges, sørger Voltaic for, at den gratis energi fra moder sol ikke er spildt. Så bliver strømmen fra solcellerne gemt i Power Bank batteriet, der er placeret i bunden af rygsækken.

 

Rygsækken har både udvendige USB-stik til opladning og skjulte interne ledninger, så mobil. kamera og tablet kan få tilført ny energi, mens de ligger lunt og godt beskyttet i tasken.

Voltaics ”grønne” image går i øvrigt igen i de materialer, som selve rygsækken er fremstillet af. Det er nemlig genbrugte sodavands-flasker af PET plastik. Materialet er vandtæt og tager ikke skade af mange timer i solen.

OffGrid USB Solar Backpack fra Voltaic Systems er forsynet med adskillige lommer til at opbevare så og større ting i. Den soldrevne rygsæk koster 179 USD eller ca.  1.150 kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spotify uden en telefon