De fleste har en iPhone 6

Fint genbrug af de brune bønner

De fleste af os drikker op til flere kopper kaffe hver dag. Enten af en porcelænskop, som ryger i opvasken bagefter. Eller via kaffekrus af pap eller plastik, der ender direkte i affaldet.

Australske Huskee har fundet en helt tredje vej – og den er langt mere grøn og miljøvenlig og kaffe-ægte end nogen af de andre.

Huskee bruger nemlig rester fra kaffe-produktionen – tiloversblevne skaller – til at fremstille nye kopper af. De kan genbruges igen og igen og smides ud uden forurenings problemer, når de er slidt. De er jo kun kaffe i fast form.

På nuværende tidspunkt køber Huskee kaffe-affaldet fra plantager i Yunnan – et kinesisk landområde nær grænsen til Myanmar. Ikke just kendt for sin kaffe, men det er jo også ligegyldigt, for det er ikke de knuste og malede bønner, Huskee er interesseret i, men skallerne eller avnerne.

Ifølge australierne genereres hvert år 1,48 millioner tons affald fra bønnerne, når der dyrkes og fremstilles kaffe verden over. En del af det genbruges som gødning, men det meste smides ud. Med andre er der mere en rigelig råmasse at bygge kaffekopper af.

Materialet til Huskees kaffe-kaffe-kopper omdannes og presses til en keramik-lignende masse, som kan tåle både mikrobølge-ovn og en tur i opvaskemaskinen. Kopperne kan stables og går ikke så let i stykker som traditionelt porcelæn.

Disse kaffebønner er allerede ristede, men skaller og avner, der fjernes tidligere i processen, kan nu buges til at fremstille kaffekopper af.

Og nehhjjj – kopperne smager ikke selv af kaffe. De smager af ingenting. Den gode smag skal komme fra den varme eller kolde kaffe, man hælder på koppen.

Huskee kaffekopperne fås i forskellige størrelser og designs, men den mest succesrige er den med rillet overflade. Rillerne ser nemlig ikke kun godt ud – de forhindrer også, at man brænder fingrene på en varm kop.

Indvendigt har Huskees designere også været på spil: Koppens afrunding gør det nemmere for mælk at integrere sig med kaffen, mens små fordybninger i bunden forhindrer vand i at ophobe sig efter opvask.

Endelig hævder Huskee, at kaffe-materialet er med til at gøre kopperne ekstra isolerende. Det vil sige, at kaffen holder sig længere varm end i normale kopper og krus af porcelæn, plastik eller pap.

Det lyder da alt sammen som gode argumenter for at vælge Huskee som sine næste kopper. De fås i øjeblikket i tre størrelser til favørpris, hvis man bestiller via iværksætter portalen Kickstarter.

Et sæt med fire kopper på 180 ml hver og tilhørende underkopper koster 45 australske dollars. Det svarer til ca. 230 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De fleste har en iPhone 6