Lad pc, mobil og tablet op på samme tid

Musikalsk kraftværk til stuen

Hos Hi-Fi entusiaster har McIntosh forstærkere nærmest samme status og image som Rolls-Royce blandt bilfans. De ser måske lidt gammeldags ud, men de fås næppe bedre.

Nu – 70 år efter sin grundlæggelse i New York -har McIntosh udsendt sin hidtil kraftigste integrerede forstærker. 300 watt pr. kanal, hvilket – som McIntosh skriver – ”kan drive stort set alle højttalere på markedet”.

Designet er det klassiske: Store blå VU-metre, som hopper og danser i takt med wattene, der spyttes ud af de to kanaler. Barsk sort glas og rustfrit stål– og 45,8 kilo på vægtskålen. Heldigvis er der et par solide håndtag i siderne, hvis man skulle være så naiv og to, man bare lige flytter sådan en svend.

Den sorte forplade i glas med de solide knapper af metal har været et McIntosh kendemærke gennem mange år.

Forstærkeren er altså ikke en, man gemmer af vejen. Med sine 44,5 gange 240 gange 56 cm fylder den godt op i landskabet, og dens klassiske logo skal nok tiltrække sig både Hi-Fi entusiasters og almindelige musik-elskeres opmærksomhed.

Den nye McIntosh MA9000 er forsynet med 10 analoge indgange. Der er f.eks. to klassiske grammofon indgange, der hver for sig kan indstilles, så man kan tilpasse sin pladespiller og pick-up nål helt optimalt.

McIntosh ignorerer ikke, at vi lever i en digital tidsalder. Derfor er der indbygget stik til to koaksiale kabler, to optiske, et USB og et til firmaets egen MCT teknologi.

McIntosh hævder selvsikkert, at den nye MA9000 forstærker har stik nok til at holde hele ejerens liv.

Desuden er der et nyt DA1 Digital Audio Module med en 8-kanals 32 bit digital-audio konverter, der kan  håndtere alle de bedste standarder for digital lyd på markedet.

Vær sikker på, at I får sendt julekort fra direktøren hos jeres elselskab, for MA-9000 vil nok trække lige så meget strøm som resten af husets elektriske apparater tilsammen, når man drejer op for musikken.

En ny type Monogrammed Heatsinks sørger for holde maskineriet køligt til alle tider, og et par elektroniske chips sørger for at overvåge systemet i ”real time”, så forvrængning og klipning kan undgås helt. Endelig skal MA-9000 være usædvanligt hurtig til at varme op. Ikke noget med 10 minutter eller et kvarter, inden man kan tænde for musikken.

Man kan altid kende McIntosh på det blå lys fra de store metre, der viser udgangs-effekten. De små knapper bruges til at justere tonen via en otte-bånds equalizer.

Hvorfor jeg skriver om den slags Hi-Fi grej, der er uopnåeligt for de fleste – og som de fleste kvinder vil hade at få båret ind i deres pæne stue?

Fordi det er dejligt, at entusiast virksomheder som McIntosh kan overleve i en tid, hvor de fleste forbrugere køber billige trådløse højttalere i plastik og lader deres smartphone afløse det klassiske stereo system med en god forstærker som centrum.

Desuden elsker de fleste bil-ejere jo også at læse om Rolls-Royce og Aston Martin, selvom de kun har råd til at køre i en Dacia, Skoda eller Kia.

Prisskiltet på McIntosh MA9000 svarer i øvrigt også til en minibils. 10.500 USD eller ca. 70.000 kroner….

MA9000 har to solide håndtag, så man lettere kan flytte rundt med forstærkeren. Den vejer næsten 46 kilo, så pas på ryggen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad pc, mobil og tablet op på samme tid