De fleste ser tv alene

Når vinylpladerne skal forkæles

Hvis man kan tale om racerbiler blandt pladespillere, må denne nye Parabolica grammofon være den absolutte favorit.

Ikke fordi den har en speciel høj topfart. Det er jo irrelevant for pladespillere, der tværtimod skal holde et bestemt tempo – eller rettere to hastigheder – så præcist som overhovedet muligt.

Men fordi udviklerne af den kostbare gadget til stereo anlægget kalder sig Grand Prix Audio, og fordi pladespilleren er bygget af de samme materialer, der præger Formel-1 bilerne i dag.

Desuden er den nye Parabolica pladespiller opkaldt efter et specielt krævende sving på den berømte Monza racerbane i Italien.

Ligesom moderne Formel 1 vogne er pladespilleren bygget op i en monocoque struktur i kulfiber. Carbon er ikke kun meget let, men også vibrations- og resonans-frit hvilket er meget vigtigt i en roterende Hi-Fi maskine som en grammofon.

Ud over kulfiber bruger Grand Prix Audio også aluminium, sorbothane og kevlar i konstruktionen. Sidstnævnte forhåbentligt ikke, fordi man regner med, at der bliver skudt på Parabolica. Kevlar anvendes nemlig også i skudsikre veste og bildøre.

Hvor Hi-Fi freaks tidligere sværgede til rem-drevne pladespillere, ser direct-drive ud til at være mest trendy lige nu. Det er de grammofoner, hvor plade-tallerkenen sidder direkte ovenpå motoren.

Den nye Parabolica er direct-drive med hidtil uhørt præcision. Således kontrolleres (og finjusteres) hastigheden 160.000 gange pr. omdrejning af den 6,5 kilo tunge pladetallerken. Resultatet er helt ekstremt flotte specifikationer.

Grand Prix Audios Parabolica er for ægte feinschmeckere. Det er prisen også – 16.500 USD eller ca.   110.000 kroner….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De fleste ser tv alene