Nintendo på retrobølgen igen

Vi er nu 2 milliarder på ”fjæset”

”Facebook is still alive and kicking”, lyder en del af de overskrifter, som jeg er stødt ind i det seneste døgn. Alle for at fejre, at verdens største sociale medie har passeret sit medlem nummer to milliarder. Eller rettere “månedlige bruger” numero 2 milliard.

Der ligger dog også en lille undertone af overraskelse. Mange har nemlig erklæret i de seneste par år, at nu var Facebook eventyret slut. De unge skulle flygte fra FB i skarevis, og flere og flere folk er trætte af at læse om, hvad andre gør, vil og mener.

Sandt nok henter Facebook i dag sin primære fremgang i u-lande, hvor mennesker først nu kommer på internet via deres mobiltelefoner.

Hos os i de ”gamle” lande er Facebook ved at nå et mætningspunkt, når over 80 pct. af den voksne befolkning bruger det sociale medie. Nye medlemmer skal derfor primært rekrutterer blandt de yngste, og de er ret små-forelskede i Snapchat. Ikke i den historisk set største rival Twitter.

Verdenskort over, hvor Facebook bliver brugt mest. Man ser tydeligt, at FB ikke er særlig udbredt i Rusland og Kina.

Facebook nåede 1 milliard mærket i oktober 2012. Det har taget mindre end fem år at fordoble dette bruger tal.  16 pct. gik Facebook frem i medlemstal i det seneste år. Det er et imponerende tal, som de fleste virksomheder – og naturligvis alle konkurrenter blandt de sociale medier må misunde Mark Zuckerberg og co.

Derfor skal der lyde et scchhhtuuuuhhhrttt og velment til lykke med medlem nummer to milliard.

Da verden har ca. 7,6 milliarder, må det jo betyde, at omkring 30 pct. af alle mennesker på denne jord (fra 0 til 114 år) bruger Facebook. Sådan teoretisk da. Det er et imponerende tal, der må kunne sammenlignes med udbredelsen af de største religioner.

Ikke at Facebook er en religion og Mark Zuckerberg en gud eller en profet. Facebook er snarere en besættelse for mange mennesker og i hvert fald uundværlig for de fleste.

Eksempel på den personlige video, som alle Facebook brugere vil modtage i de kommende dage.

Sikke en udvikling: For nogle få år siden var det lidt flovt for mange at indrømme, at de brugte Facebook hver dag. Som om de ikke kunne finde på noget bedre og mere meningsfyldt at lave.

I dag hører man hver dag ”har du tjekket din FB profil” eller ”jeg læste på Facebook…” Det sidste meget oftere end, at ”jeg har set i avisen” eller på tv.

Hver dag ”liker” 800 millioner noget på Facebook. 175 millioner deler en ”elsker” reaktion, og hver måned er en milliard mennesker på besøg i mindst én Facebook gruppe.

Facebooks Mark Zuckerberg præsenterer den nye mission.

Facebook har sikkert festligholdt de to milliarder med et glas champagne i førerbunkeren på Hacker Way 1 i Silicon Valley. Topchef Mark Zuckerberg nøjedes med at udtale:

“As of this morning, the Facebook community is now officially 2 billion people! We’re making progress connecting the world, and now let’s bring the world closer together. It’s an honor to be on this journey with you.”

Selve personen, der er bruger nummer 2.000.000.000, bliver ikke udpeget og overlæsset med gaver og et stort smil til fotografen – sådan som man ser det, når andre virksomheder og organisationer fejrer et rundt og meget mindre tal.

I stedet vil Facebook fejre dagen med en personlig video til alle sine medlemmer. Den har allerede vist sig hos mange i deres nyhedsstrøm. Ellers er den på vej. Tjek eventuelt her https://www.facebook.com/goodaddsup

Når en FB bruger reagerer med et “elsker” ikon eller ønsker en anden til lykke med fødselsdagen, vil han eller hun få denne tak fra Facebook.

Når man har reageret på et indlæg med et ”elsker” emoji, ønsker en anden person til lykke eller opretter en ny gruppe, vil Facebook kvittere med en takke-meddelelse i nyhedsstrømmen.

Desuden vil Facebook i de kommende dage lægge sjove anekdoter og interessante fakta ud om, hvordan folk bidrager til et bedre samfund ved at bruge Facebooks.

Facebooks mission er nemlig ikke længere at ”gøre verden mere åben og forbinde mennesker med hinanden.” Siden sidste uge hedder missionen ”bring verden tættere på hinanden.”

Nok engang til lykke med de to milliarder…..

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nintendo på retrobølgen igen