Bruger I WhatsApp i stedet for TV-Avisen?

Har du talt med dit køleskab i dag?

I virkelighedens Danmark er køleskabet allerede mange hjems oplysnings-center. På køleskabets dør hænger børnenes skolekalender, alle mulige beskeder, invitationer, fotos osv. Længe leve de små magneter, der holder papirerne på plads.

Hvis det står til Samsung, skal køleskabet i fremtiden også fungere som hjemmets digitale info-central.

Family Hub hedder det, og det indeholder – ud over en stor touch skærm på døren – også Samsungs nye Connect app. Den blev præsenteret i forbindelse med Samsungs nye Galaxy S8 smartphone og dukker altså op i køleskabe fra efteråret.

Via Connect skal brugere kunne kontrollere og fjernstyre alle online dimser i hjemmet. Alle dem, der er forbundet i ”tingenes internet”. Det vil sige alt fra lamper og låse til højttalere, sikkerheds-kameraer, tv og mikrobølge ovne. Ikke kun Samsungs egne, men også enheder fra mange andre fabrikanter.

Man kan udføre en masse forskellige ting fra den store 21,5 tommer store touch skærm på køleskabet – f.eks. bede om vejrudsigt, lokale nyheder, tjekke Facebook, diskutere madopskrifter osv.

Samsung mener imidlertid, at smartphones ikke er gode nok som hjemmets central. Eller at de skal have en suppleant i skikkelse af et køleskab. Der ender alle husets beboere jo på et eller andet tidspunkt af døgnet – eller snarere adskillige gange.

Samsungs mest avancerede køle-/fryseskab er Family Hub. Et kæmpe monstrum af et amerikaner køleskab i rustfrit stål – og med en 21,5 tommers touch skærm som sin mest fremtrædende del.

I princippet kan man sige, at Family Hub er et køleskab, der er blevet gift med en Android tablet. De to holder så både øje med, hvad der foregår inde i kulden og ude i køkkenet og i verden udenfor.

Samsung køleskabet har f.eks. sensorer, der holder øje med temperaturen i frys og køl. Det kan automatisk registrere fødevarer i skabet, alarmere om udløbsdato – og er den overskredet – bestille nye varer hjem via internet.

Samsung 837 er en digital legeplads i New York, hvor man kan afprøve fremtidens teknologier.

Via medfølgende apps kan man selv kaste et blik på køleskabets indhold, uanset om man sidder i stuen et par meter væk eller befinder sig på rejse på den anden side af kloden. På indersiden af køleskabsdøren sidder nemlig et trådløst video kamera.

Man behøver heller ikke at trykke på taster eller skærmen for at få køleskabet til at lystre. Man kan tale til det – og køleskabet svarer høfligt igen.

På den måde kan man f.eks. via Samsungs digitale personlige assistent Bixby indgå en dialog med køleskabet om, hvad man kunne lave af mad – baseret på hvad man har på lager.

Bixby vil gå på opdagelse efter opskrifter på internet, huske ens kulinariske succes’er (og fiaskoer) – og til sidst komme med forslag til, hvad aftenens menu skal stå på.

https://www.youtube.com/watch?v=jWwJy0ySmEw

I den forløbne uge demonstrerede den sydkoreanske elektronik gigant hele perspektivet om fremtidens smarte køkken. Det skete ved et event i Samsung 837, der er mærkets digitale legeplads for new-yorkere.

Og Samsung har jo nok ret i, at køleskabet har mere potentiale i sig end at lægge væg til papirstumper, memos, skolekalender osv.

Køkkenet – eller måske snarere alrummet – er det sociale samlingssted til alle måltider. Folk mødes foran køleren ved fester. Børn laver lektier ved køkkenbordet. Forældre tjekker deres emails osv. osv.

At Samsung mener det alvorligt, bliver understreget af, at firmaet vil lancere hele 10 Family Hub køleskaber inden årets udgang. I flere størrelser og prisklasser, så de fleste kan være med. Et trådløst netværk har alle jo i forvejen, ikk….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bruger I WhatsApp i stedet for TV-Avisen?