Nu kommer ABS bremser til elcykler

Hvor godt kender I danskerne?

Vest for Storebælt har mange nok en fordom eller to om befolkningen på ”djævleøen”, ligesom københavnere og sjællændere har deres forestillinger om jyder og fynboere.

Men kender I forskellene og lighederne mellem de to dele af landet – og ikke mindst mellem menneskene der bor der?

Analysefirmaet YouGov har udviklet det nye produkt  YouGov Profiles, som kan undersøge en befolkningsgruppe – eller sammenligne to grupper med hinanden.

Sådan ser den typiske dansker ud vest for Storebælt.

Den første kortlægning har YouGov foretaget mellem øst- og vest-danskere. Også for at se, om årtiers fordomme holder stik eller bare er de rene myter.

YouGov har f.eks. fundet ud af, at vestdanskerne typisk ser håndbold og camper i ferien. Dem ovre østpå vil hellere rejse på storbyferie og gå i teatret i deres fritid.

Østdanskerne er glade for at læse: 57 pct nævner læsning som deres hobby. Typiske medier i Østdanmark Søndagsavisen, Berlingske, Politiken eller metroxpress, som alle har markant flere læsere øst for Storebælt.

Østdanskerne læser nok også i højere grad varedeklarationen på de fødevarer, de køber. Der er i hvert fald signifikant flere østdanskere, som prøver at undgå fødevarer med transfedtsyrer, sødemidler, e-numre mv. end vestdanskere.

Københavnere og sjælllændere har også deres særlige karakteristika.

Vestdanmark er befolket af betydeligt flere hunde- og katteejere end Østdanmark: 26 pct. har en hund som kæledyr og 19 pct. en kat.

Der bor måske også flere handymænd og –kvinder vest for Storebælt. Der er i hvert fald en større andel, som kaster sig over gør-det-selv projekter i fritiden. 33 pct. i Vest mod 30 pct. i Øst.

Der er også en større andel, der strikker, hækler og syr i fritiden i Vestdanmark. 22 pct. mod 19 pct. i Østdanmark.

Den nye YouGov Profiles analyse samler information om alt lige fra demografi, livsstil, brug af brands til sociale medier fra 90 000 medlemmer af YouGovs panel i Danmark….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu kommer ABS bremser til elcykler