Italiensk modekonge går digitalt

Hvem kan holde på private data?

I de seneste par år har der været mange overskrifter om virksomheder, der er blevet hacket og har lækket personlige informationer om deres kunder. Især i USA.

Værst af alle har Yahoo været ramt. I forbindelse med flere læk har den populære internet portal tabt oplysninger om flere hundrede millioner medlemmer til indtil videre ukendte cyber-kriminelle.

Man kan aldrig sikre sig 100 pct mod online angreb, men man kan være forskelligt dygtig til at indgyde sine kunder tillid til, at man beskytter deres personlige data så godt som muligt.

I den forbindelse har folk åbenbart ikke den store tillid til sociale medier – og slet ikke til Twitter.

Det viser en ny rundspørge, som analysefirmaet Morning Consult har foretaget blandt 2.200 voksne amerikanere.

Kun en tredjedel af de adspurgte stoler på, at Twitter kan holde på hemmeligheder. Det er halvt så mange som hos verdens største online butik Amazon, der topper analytikernes hitliste.

Facebook ligger betydeligt højere i tillid end Twitter, men stadig mener halvdelen af brugerne ikke, at  Facebook er i stand til at håndtere personlige informationer private og sikre.

Interessant i den sammenhæng, at teleselskaberne ligger meget højt i forbrugernes tillid. 66 pct. mener, at deres mobilselskab passer godt på deres abonnenters data.

Morning Consult gennemførte sin rundspørge i anledning af en diskussion i USA om, hvorvidt politi og andre myndigheder skal have en dommer-kendelse eller ej for at hente personlige data om en mistænkt hos teleselskaber.

55 pct. af amerikanerne mener, at dommer-kendelsen skal være nødvendig, mens 31 pct. vurderer, at der er situationer, hvor myndigheder skal have adgang uden en dommers godkendelse først.

Et lille flertal af voksne amerikanere støtter, at teleselskaberne giver politiet informationer om mistænktes færden (via GPS data) og opkald til og fra deres mobiltelefoner (call logs) – forudsat oplysningerne er af stor betydning for efterforskningen.

Til gengæld bryder amerikanerne sig ikke så meget om, at myndighederne får adgang til indholdet af private SMS meddelelser, browser historik, fotos og videoer.

49 pct. mener, at politiet skal kunne se personers SMS og chat. 48 pct. siger det samme om menneskers færden på internet. 45 pct. ville give adgang til fotos og video på f.eks. mistænktes smartphones….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Italiensk modekonge går digitalt