YotaPhone 3 til efteråret

Dansk spilgigant på egne ben igen

Lejemordere lever et omflakkende liv. I hvert fald, når de er en vigtig del af et computerspil, der er blevet solgt i hundreder af tusinder eksemplarer verden over.

Folkene bag ”Hitman” spillet – danske IO Interactive står nemlig igen på egne ben, efter at softwarehuset blev solgt til den japanske spilgigant Square Enix i 2009.

Square Enix meddelte for nogle uger siden, at man ville trække sig ud af IO Interactive, men nævnte ikke, hvad der så skulle ske med de danske spilmagere – om IO skulle sælges eller hvad.

Nu har IO Interactive meldt ud, hvad den umiddelbare fremtid byder på. Det er at fortsætte på egen hånd – som selvstændigt studie – gennem et ”management buyout”.  IO Interactive har samtidig sikret sig rettighederne til sin bestseller ”Hitman”.

IO betragter ændringen som en stor del. Firmaets adm. direktør Hakan Abrak skriver således på softwarehusets hjemmeside, at IO fremover vil have fuld kontrol over sin strategi og sine produkter – og t man nu kan være åben over for samarbejder med andre partnere.

IO Interactive blev stiftet for 19 år siden, men fik sit internationale gennembrud, da ”Hitman” blev lanceret i 2000. Spillet findes i dag på en lang række forskellige platforme – fra pc til spilkonsoller. Desuden er der lavet to biograffilm på basis af spillets hovedperson – lejemorderen Agent 47

Den seneste udgave af ”Hitman” udkom i marts 2016. En ”Hitman Season Two” ventes klar i slutningen af i år eller i begyndelsen af 2018.

Den gen-manipulerede Agent 47 kan kendes på sit sorte jakkesæt, altid glatbarberede hoved og på en stregkode i nakken.

Spillene kan være meget blodige, hvor lejemorderen dræber alle – skyldige som uskyldige. Men strategien kan også være omvendt: Spilleren optjener nemlig flere points og få et bedre renommé ved at slå så få vagter og civile ihjel som muligt.

I november åbnede IO Interactive et nyt og superavanceret studie i det indre København…..

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

YotaPhone 3 til efteråret