Dansk spilgigant på egne ben igen

Atari gør comeback

Navnet ”Atari” får nok ikke øjnene til at lyse hos en ung elsker af computerspil. Så skal man snarere nævne ord so Xbox, Playstation eller Nintendo.

Men for alle os andre, der har oplevet lidt mere af computer udviklingen gennem årene, får Atari virkeligt klokkerne til at ringe og lamperne til at blinke.

Tilbage i 1970’erne og 80’erne var amerikanske Atari det helt stuuure nummer i spilkonsoller, spilcomputere og arkade spilautomater. Med verdens første rigtige videospil ”Pong”  og senere bestsellere som ”Asteroids”, ”Lunar Lander”, ”Breakout” eller ”Combat”.

I 1980’erne forsøgte Atari sig også med at fremstille hjemmecomputere, der skulle konkurrere med Commodore 64

I 90’erne mistede Atari terræn til japanske Nintendo og trak sig helt ud af konsol-markedet i 1996. Siden forvandles Atari til et softwarehus – i øvrigt ligesom en anden af datidens spilgiganter, Sega.

Nu ser det imidlertid ud til, at Atari står foran et comeback. I forbindelse med E3 spilmessen i sidste uge præsenterede Atari en video med ”Ataribox” som hovedperson. Se videoen i bunden af denne artikel.

Siden har Ataris topchef Fred Chesnai afsløret, at Ataribox bliver baseret på moderne pc-teknologi. Men ikke meget mere.

I videoen kan man se Ataribox ligne en klassisk spillekonsol med træpaneler, sort plastik og en joystick med røde knapper. Det kunne tyde på, at Ataribox snarere skal konkurrere med Nintendos NES Classic end med Microsoft Xbox eller Sony Playstation.

Muligvis bliver Ataribox den første af en række ”tingenes internet” enheder, som Atari har snakket om at udvikle allerede for et år siden….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dansk spilgigant på egne ben igen