Kassetten får comeback

Samsung viser pc-skærm i superformat

For 30 år siden var spilleglade computer-ejere glade, hvis de havde en lille 12 tommers skærm foran sig på skrivebordet eller kunne få lov til at låne familiens 26 tommers farvefjernsyn til deres udfoldelser med joystick.

I dag er computerspil – gaming – blevet en professionel disciplin, hvor store fodboldklubber er gået ind som ejere af ”e-sport” hold.

Når man spiller i de superligaer – eller i det mindste har ambitioner om det – skal udstyret naturligvis have mindst samme niveau.

Det kunne f.eks. omfatte Samsungs nye utrolige CHG90 monitor – et buet monster, der er 49 tommer bredt og fylder hele skrivebordet i bredden. Formatet er 32:9, hvilket direkte indbyder til at opdele i nyheden i flere separate og virtuelle skærme..

Samsung har udstyret CHG90 med sin nyeste QLED Quantum Dot teknologi, hvor bittesmå krystaller bruges til at kontrollere lysbølger og forstærke farver. Dem kan nyheden vise 1,07 milliarder af på samme tid – mange flere end det menneskelige øje normalt kan opfange. Til sammenligning kan de fleste moderne farveskærme vise 16,7 millioner kulører.

Det siger sig selv, at Samsungs superskærm ikke kun er meget stor, men også ekstrem hurtig. Svartiden er således nede på 1 millisekund, mens billedet fornys ved 144 Hz (refresh rate).

CHG90 har en grafik-opløsning på 3.840 gange 1.080 punkter og er forsynet med de nyeste HDR (High Definition) kredsløb. Den kan arbejde med AMD’s nyeste Radeon 2 FreeSync grafikkort. De synkroniserer grafikchip og skærm ekstremt præcist, så selv de mindste hak og ujævnheder i billedet kan undgås.

Samsung har samtidig arbejdet sammen med bl.a. spilgiganten Electronic Arts (EA). Superskærmen er derfor optimeret til spil med Studio Dice og Ghost Games teknologi.

Samsung CHG90 får sine flotte billeder via to HDMI-porte, en DisplayPort i fuld størrelse og en i Mini udgave eller via USB 3.0. Desuden er der stik til lyd-ind og hovedtelefon ud.

Samsung har løftet sløret for sin utrolige skærm forud for den store internationale E3 messe for spilfans, der holdes i Los Angeles i næste uge.

CHG90 skærmen koster det samme som en god pc eller Mac. Nemlig 1.499 USD svarende til ca. 10.000 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kassetten får comeback