Stil dit "rugbrød" i køkkenet

Samsung har næste supermobil klar

Samsungs mobil-division har igen fået optimisme lysende i øjnene og blod på tanden, efter at Galaxy S8 telefonen er blevet en global bestseller.

Den fremragende telefon sælger som varmt brød – også i Danmark – og den ser ud til at være uden de alvorlige tekniske fejl, der slog Samsung helt ud af rytmen sidste efterår.

Dengang begyndte Samsungs daværende topmodel Galaxy Note 7 at brænde hos mange mennesker, og Samsung måtte i gang med mobilhistoriens største tilbagetrækning af telefoner.

En operation, der var kostbar i både penge og image – og som ikke mindst Apple fik glæde af, da iPhone 7 kom på markedet, netop som Samsung lå helt fladt nede.

Men det er fortid nu.

Galaxy S8 er nutid og Galaxy Note 8 ikke længere fremtid om et par måneder.

Samsung tager chancen og relancerer den store Note telefon i en helt ny version – med markedets mest avancerede teknologi og specifikationer, der overgår alle andre.

Og Samsung har fået travlt med at præsentere Galaxy Note 8: Oprindeligt var telefonen planlagt til præsentation sidst på året, men nu skriver koreanske erhvervsmedier, at det bliver august.

Årsagen er, at Samsung vil komme ud, før Apple viser årets mest imødesete mobile nyhed i september – iPhone 8.

Flere spionfotos vil vide, at Galaxy Note 8 får et dobbelt kamera på bagsiden.

Hvis Apples 10-års jubilæums-model virkeligt indeholder så meget nyt kræs, som forhånds-rygterne lover, kan man godt forstå Samsung.

Det ville nemlig være marketing-mæssigt meget dumt at lancere en topmodel lige efter iPhone 8. Faktisk i hele efteråret. Alle mediers og publikums fokus vil koncentrere sig om Apples nye telefoner, der traditionelt har deres bedste salg i julekvartalet fra oktober til nytår.

Den nye Galaxy Note 8 får først og fremmest en meget stor skærm. Mindst 6,3 tommer med Quad HD grafik og samme Infinity teknologi, som kendes fra Galaxy S8. Skærmen kommer altså til at se ud, som om den fylder hele telefonens front. Displayet på den gamle Note 7 var kun på 5,7 tommer.

Processoren i Note 8 bliver mindst Snapdragon 835. Når jeg skriver “mindst”, skyldes det, at vedvarende rygter taler om, at Note 8 bliver den første telefon med Snapdragon 836. Denne chip er så ny, at Qualcomm ikke engang har annonceret den endnu. Men den kommer uden tvivl om nogle måneder.

Som den første Samsung telefon kunne Galaxy Note 8 blive udstyret med et dobbelt kamera på ryggen. Det tyder mange af de spion-fotos på, som verserer på nettet i øjeblikket. Efter sigende bliver sensorerne på 12 og 13 megapixel, hvor sidstnævnte tilbyder en 3 gange optisk zoom. Det er bedre end Apples og Huaweis 2 x zoom.

Som sine forgængere vil Note 8 blive leveret med en S-Pen til at betjene den store skærm. Note fungerer nemlig som en slags bro mellem mobiler og tablets – og de typiske kunder vil være professionelle anvendere.

Note 8 får mindst 6 GB RAM, måske 8 GB. Styresystemet bliver mindst Android 7.1.1, men måske endda næste generation – Android 0.

Samsung vil gøre alt for, at Note 8 kører perfekt. Man vil ikke risikere en batteri skandale igen som med Note 7. Derfor vil Galaxy Note 8 nok blive den mest velforberedte og vel-gennemtjekkede mobil, verden nogensinde har set….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stil dit "rugbrød" i køkkenet