Vi bor meget trygt og sikkert

Oppo R11 præsenteres om en uge

Kinesiske Oppo er verdens fjerde største smartphone fabrikant – og den af de store mærker, som vokser hurtigst.

Derfor bør man nok holde noget mere øje med Oppo, der har opnået sin flot position lige i hælene på Samsung, Apple og Huawei ved kun at sælge mobiltelefoner på hjemmemarkedet i Kina og i nabolande som Indien.

I Europa og i Danmark er Oppo indtil videre ukendt, hvad der hurtigt kan ændre sig. Når man sælger 31 millioner mobiler i årets første kvartal, må man gøre noget helt rigtigt.

Oppo lægger sig i design tæt på op ad iPhone. Derfor kommer den kinesiske telefon selvfølgelig også i den karakteristiske Apple-pink farve.

Oppos R9 model var da også Kinas mest solgte smartphone i 2016. Næsten dobbelt så mange kinesere købte en R9 end en iPhone 6S, der lå nummer to på salgslisterne sidste år i det store land.

Nu er Oppo så på vej med en afløser for sin bestseller. R11 hedder den, og den skal ifølge kinesiske medier være den første Oppo, der rulles ud på de internationale markeder. Altså også i Europa.

Oppo er kendt for at fremstille flotte smartphones, og de første billeder af R11 er ingen undtagelse. Og en inspiration fra Apples iPhones kan vel næppe afvises.

Den nye R11 ser ikke ud til at skulle konkurrere med markedets top-telefoner. Oppo vil hellere satse på mellemklassen, hvor salget er meget større – men ok – prestigen lidt lavere.

Her ses det dobbelte kamera på R11, der minder meget om iPhone 7 Plus.

R11 udstyres formentlig med en Snapdragon 660 processor med 4 GB RAM og 64 GB lager. En Plus model med større skærm får 6 GB RAM. Begge telefoner kører med Android 7.1 og Oppos ColorOS 3.1 brugerflade ovenpå.

Skærmen på den ”almindelige” Oppo R11 bliver på 5,5 tommer og i Full HD grafik (1.920 x 1.080 punkter. Plus modellen får et meget stort display på 6 tommer med samme grafik.

Batteriet bliver naturligt nok også kraftigere i Plus udgaven. 4.000 mAh, mens R11 i standard versionen må nøjes med 3.000 mAh.

Oppo har vundet mange tilhængere for sin kraftige satsning på gode kameraer på selv ret billige smartphones. Den nye R11 bliver ingen undtagelse.

Oppo følger således den øjeblikkelige mode-trend og forsyner sin telefon med et dobbelt kamera på ryggen. De to sensorer bliver på 20 og 16 megapixel.

Også selfie-skyderen på fronten bliver i topklasse. 20 megapixel bliver den på – og formentlig med både autofokus, egen blitz og mulighed for at optage selfie videoer i 4K kvalitet.

Oppo R11 får officiel verdens-premiere den 10. juni. Priserne bliver næppe offentliggjort før da, men de bliver helt sikkert meget konkurrence-dygtige – for ikke at sige lave.

Til sidst skulle jeg måske lige nævne, at Oppo har de samme ejere som verdens femte største smartphone fabrikant – Vivo. Og at de også står bag OnePlus telefonerne, der kendes udmærket på det danske marked….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi bor meget trygt og sikkert