Et møbel fra ”The Dark Side”

Google hylder the Fab Four

Her i juni er det 50 år siden, at Beatles udgav deres nok mest berømte album ”Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” og tog millioner af lyttere verden over ind i en ny og fantastisk verden af popmusik.

Jubilæet bliver selvfølgelig fejret mange steder, og for nylig skrev jeg bl.a. om et par pladespillere, der var udviklet og designet helt specielt til 50 året.

Nu følger Google så op med en virtuel Beatles rejse, hvor ”story telling” værktøjet Voyager fra Google Earth tager jer verden rundt til ni steder, der var meget vigtige i de fire Liverpool drenges karriere.

På nogle af stederne zoomes man ind til et foto af en bestemt gade. Så skal man f.eks. klikke på Googles Street View ikon nederst til venstre på skærmen, klikke på Location mærket – og et øjeblik efter er man i de hellige haller, hvor Beatles gav deres første tv-transmitterede koncert i 1964.

Da ikke alle Google brugere er lige stærke i deres Beatles historie, er der anbragt en forklarende tekst ved siden af billederne.

På Googles Beatles turné  kan man også gå en virtuel tur i den gade i Liverpool, der inspirerede til pophittet ”Penny Lane”. Eller man kan kigge rundt i Hollywood Bowl, hvor Betatles spillede to gange i 1960’erne til pigernes øredøvende skrig.

Østrigske Pro-Ject fremstiller to pladespillere, der er en Hi-Fi mæssig fejring af Beatles 50 års jubilæum med “Sgt Pepper” albummet.

Hvis man efter verden rundt med Google og Beatles, har lyst til mere musik fra ”the Fab Four”, kan jeg anbefale at købe en af de nye De Luxe bokssæt af ”Sgt. Pepper”.

Der er flere forskellige, men ét af dem indeholder aldrig tidligere udgivne versioner af de 13 sange på albummet. Blandt dem en smuk instrumental version af ”Penny Lane”.

Alle de gamle sange er blevet renset og re-mixet i stereo af Giles Martin, der er søn af Beatles’ oprindelige producer George Martin….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et møbel fra ”The Dark Side”