WannaCry er lige til at tude over

Retro lyd helt moderne

Nehhrjj – jeg har ikke rodet på min bedstemors loft eller holdt weekend på loppemarked. Denne slags audiofile fund finder man heller ikke længere på almindelige markeder. Man skal snarere ty til en god (og dyr) antikvitets-handler.

Selvfølgelig hvis man er ude efter den ægte vare. Fra 1950’erne eller før. En radio fra dengang en radio var en rigtig velvoksen modtager. I dette tilfælde sågar med pladespiller i toppen.

Kan man nøjes med det næstbedste, sælger amerikanske Electrohome nu denne herlige retro-kopi af de gode borgeres ”musik central” fra for 60 år siden.

Electrohomes Signature er faktisk et komplet stereo anlæg klædt i klassisk design og ægte træ-finér. Elsker man nostalgi og vinylplader, må denne radio-grammofon være det helt rigtige til stuen eller kontoret.

Detaljer og look er rigtig nok. Store runde knapper til volumen og stations søgning. Indirekte gul belysning af radio skalaen. Forplade med (fortrykt) patina. Og det tidstypiske stof foran højttalerne.

Et lille blåt lysende display afslører dog, at Electrohome Signature nok ikke er så gammel, som nyheden kunne se ud.

Displayet bruges til at vise de numre, man har valgt eller kører på cd-afspilleren. For sådan en har Electrohome nemlig også indbygget. På den måde bygger Signature bro mellem flere generationer:

Den kan afspille selv gamle 78’er lakplader, der kan være 100 år gamle. Den klarer snildt LP’er og singler fra 60’erne til 90’erne. Hopper videre til de små cd-plader. Og kan såmænd også spille moderne digitalt lagret musik via en USB-port – f.eks. melodier man har liggende på et USB-stick.

Det eneste, som Electrohomes Signature Vinyl Record Player Classic Turntable Stereo System mangler, er at kunne streame musik fra internet. Men det kommer måske i næste udgave – og så er Signature den perfekte og komplette musik-maskine i retro look.

Desuden er der intet hovedtelefon-stik. OK – hvem savner også det, når man kan dreje op for vidunderets  2 x 15 watt digitale forstærker og de forbløffende gode højttalere bag det klassiske frontstof.

Derinde bagved sidder to basswer på 3,6 tommer hver og to fuldtone enheder på hver 2,6 tommer. De lyder helt sikkert bedre end radio-grammofon forbillederne fra for 60 år siden.

Man kan komme i besiddelse af en Electrohome Signature formedelst 200 USD eller ca. 1.350 kroner. Det er billigere end, hvad de fleste betaler for en ”ren” pladespiller i dag – uden højttalere og radio.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WannaCry er lige til at tude over