Apple har uret til diabetikere

Giv din HTC U11 en krammer

Så kom den endelig. HTC’s nye topmodel, der skal bringe tilbage, hvor HTC befandt sig for fem år. Med i spidsen af de bedste og bedst sælgende smartphones.

Det bliver en ikke helt nem opgave, for antallet af konkurrenter er vokset. Især fra Kina. Og HTC’s traditionelle konkurrenter – Apple og Samsung – er bestemt ikke stået stille. Mens HTC selv har virket søvnig og uoplagt i flere år.

Den fornemmelse har HTC rystet helt af sig med den nye U11, der havde verdenspremiere i Taiwan i dag. Her er en smartphone med flere gode nye ideer og samme kvaliteter som de bedste på markedet.

HTC U11 har en 5,5 tomme skærm i Quad HD kvalitet.

Lad os begynde med det tekniske:

U11 kører med den nyeste og stærkeste Snapdragon 835 processor på markedet. Den har 4 GB RAM, 64 GB lager og en skærm på 5,5 tommer. Naturligvis med Quad HD opløsning i 2.560 gange 1.440 punkter.

Kameraet på bagsiden er en meget lysstærk UltraPixel type med 12 MP sensor og et objektiv på f/1.7. Kameraet kan optage video i 4K kvalitet.

Selfie-skyderen er på hele 16 MP og kan tillige optage video i Full HD kvalitet. Den lystrer på sin brugers stemme via en skæg Voice Selfie funktion.

Den nye kramme funktion kan bl.a. bruges som hurtig genvej til at skyde selfies.

 

HTC kommer uden traditionelt 3,5 mm hovedtelefon stik. I stedet må man enten bruge trådløse hovedtelefoner eller de medfølgende øretelefoner med USB C konnektor.

Den sparede plads til hovedtelefon stikket bruger HTC til en større BoomSound Hi-Fi højttaler, der giver U11 en usædvanlig god lyd af en smartphone at være.

HTC har samtidig indbygget aktiv støj reduktion (ANC) i selve mobilen – normalt sidder dette kredsløb i øretelefonerne. Med HTC’s løsning behøver man således ikke købe et sæt dyre hovedtelefoner for at få støjreduktionen. Den vil også fungere med billige, der ikke selv er født med det.

HTC U11 leveres som standard med den nyeste Android 7.1.1 Nougat variant. Det betyder, at telefonen også har Google Assistant – Google svar på Apples Siri – indbygget. Via den kan man tale til sin telefon og få den til at gøre ting – så længe man siger sine ord på engelsk. Assistenten lystrer nemlig ikke på dansk.

På det danske marked kommer kun tre af farverne – sølv, sort og blå.

Google Assistant ser dog ikke ud til at have sit job særligt længe på U11. Om kort tid vil HTC nemlig erstatte den med Amazons langt mere populære Alexa assistent. Det sker via en online opgradering.

HTC og Amazon vil sammen udstyre U11 med en række tale-styrede funktioner, som man tidligere måtte have en Amazon Echo højttaler for at få.

Og så over det til nye og sjove:

Det gemmer sig bag betegnelsen Edge Sense. En helt anderledes måde at betjene telefonen ved at give den et kram. Ved at ”squeeze” U11 blidt, kan man f.eks. starte app’s, tænde kameraet eller sende en sms og en email.

Meget smart vil man kunne diktere indholdet af sin besked eller email ved at tale til U11. Telefonen vil så automatisk oversætte det sagte til tekst.

HTC gør opmærksom på, at Edge Sense reagerer på rigtigt pres. Der er ikke tale om en traditionel touch funktion. Derfor vil den også fungere, når telefonen er våd, eller brugeren har handsker på.

HTC U11 fås i farverne sølv, sort og blå på det danske marked.. Med 64 GB lager og plads til to SIM-kort skal den koste 5.799 kroner….

HTC U11 er vandtæt efter IP67 standarden.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple har uret til diabetikere