Så enorm er Apples pengekasse

Vind og vand lader mobilen op

Solcelle paneler er der ikke meget nyt i. Heller ikke i de små varianter, man kan have med i tasken og folde ud, når mobiltelefonen eller laptoppen trænger til at blive opladet langt fra en stikkontakt.

Der findes dog også andre naturlige energi kilder, man kunne udnytte. Hele døgnet rundt faktisk. Også om natten, når solen er gået ned. Eneste krav er lidt vind eller vand i bevægelse.

Canadiske Waterlily viser, hvordan det kan foregå på en rigtig smart måde. Ved hjælp af en lille bærbar turbine.

Waterlily skal blot have bevægelse i vandet, før den begynder at lave strøm. Man kan f.eks. trække generatoren bag sin båd, kano og kajak. Alternativt kan man lægge Waterlily i f.eks. en rislende bæk.

Waterlilys opfindelse ligner mest af alt en lille ventilator, man har stående på skrivebordet på hele sommerdage.

Funktionen er dog lidt modsat. Waterlilys propel bruger ikke strøm, men producerer den ved hjælp af vind eller strømninger i vand.

Via to indbyggede USB-porte kan den naturlige og gratis energi overføres til elektroniske gadges som f.eks. smartphones, tablets, laptops, camping lamper osv.

Man kan også tage Waterlily med ned på havsens bund og lade den generere strøm til dykkeres måle instrumenter eller mobilen i båden oppe i vandoverfladen.

Waterlily er egentlig udviklet til havforskere, der f.eks. kan trække turbinen efter sig i en båd – eller for den sags skyld tage den med på et dyk. Waterlily klarer dybder på op til 11 kilometer!

Canadierne har dog fundet ud af, at der er mange flere penge at tjene ved at sælge Waterlily på jord-overfladen – og til almindelige outdoor mennesker.

Derfor markedsføres Waterlily nu som en universel og grøn og miljørigtig ”power generator”, som man kan bruge både med vind og vand – f.eks. i strandkanten, i en rislende bæk,  på teltet, monteret på cyklen, på sejlture eller i åer og floder. Bare der er bevægelse nok til at få Waterlilys propel til at rotere.

Den 18 gange 7,5 centimeter store og 800 gram tunge ”strøm-skaber” er smart, men man skal væbne sig med lidt tålmodighed. Det tager nemlig tid at genere gratis energi.

Både med vind og vand tager det mellem 2,5 og 8 timer at lade batteriet i en smartphone komplet op. Naturligvis afhængigt af vindstyrke og hastighed i vandet.  Er det et GoPro kamera, der er løbet tør, tager Waterlily mellem 1,5 og 4 timer at fylde dets batteri op.

Den små-geniale Waterlily kan i øjeblikket forudbestilles til priser fra 99 USD. Det svarer til ca. 680 kroner.

Med i prisen følger et fire meter langt ladekabel og et håndtag, så man rotere turbinen med håndkraft – hvis al vind eller vand er borte. Levering vil ske til august….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så enorm er Apples pengekasse