Køkkengrej med italiensk temperament

Aben er smart trådløs lyd

Bluetooth højttalere er der ikke meget nyt i.

De findes i utallige størrelser, farver, kvaliteter og til meget forskellige priser – men de kan alle grundlæggende kun det samme. Spille musik, der kommer trådløst gennem luften fra en smartphone, laptop, tablet eller et moderne internet-forbundet stereo anlæg.

Så er det faktisk lidt opløftende at se, at der findes designere og fabrikanter, som mener, at de bærbare højttalere må kunne bruges til mere end spille toner højt eller måske fungere som en håndfri telefon.

Palomars nye Monkey er sådan et eksempel:

Ud over som Bluetooth højttaler kan ”aben” også fungere som FM-radio. Så kan man lytte til de lokale stationer, hvis de streamede melodier fra Spotify, Yousee Musik eller Apple Music begynder at blive for ensformige.

Antennen på Palomar Monkey er ikke lang og strittende som på gammeldags transistor radio. Den minder mere om et tykt armbånd, man kan snøre fast i rygsækken, en stol, cyklens stel – eller selvfølgelig ens håndled.

Den kombinerede radio og trådløse højttaler måler kun 10 x 10 x 3 centimeter. Indendørs sidder en god fuldtone højttaler enhed og en 3 watts digital forstærker.

Designet er vel nærmest minimalistisk- med et skæg cirkelformet bærehåndtag – der samtidig er FM-antennen. Det ydre materiale er lidt gummi-agtigt, så Monkey kan tåle stød, mindre fald og en regnebyge uden at kny.

Den ret elegante lille nyhed fås hvid, rød eller sort og koster 69 euro eller godt 500 kroner….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køkkengrej med italiensk temperament