Hvem er størst i den digitale fremtid?

McAfee viser hacker-fri mobil

Hans navn kender vi fra anti-virus pakker til pc’en, men måske vi skal vænne os til at se det noget oftere omtalt i forbindelse med smartphones – og sågar trykt på mobilen.

Amerikanske John McAfee er nemlig på vej med verdens eneste hacker-fri smartphone. Den kommer på markedet næste år og skal slå alt andet, hvad vi hidtil har set og hørt om sikkerhed på mobiltelefoner.

Den karismatiske virus-jæger, der blev berømt i 1990’erne og de tidlige 200x år, vil præsentere sin John McAfee Privacy Phone til efteråret. Den vil så blive markedsført og solgt via sikkerheds firmaet MGT, som han er medejer af.

Også den skandinaviske tænketank Nordic IT Sourcing Association vil være involveret i markedsføringen. It-specialisterne i Stockholm underskrev en kontrakt med McAfee og MGT for en måned siden.

John McAfee med en prototype af den supersikre mobil.

Ud over kryptering af emails, sms og samtaler vil den nye supersikre mobil være forsynet med en række knapper på bagsiden, hvor brugeren kan koble batteriet og antennerne til Wi-Fi, geografisk placering og Bluetooth fra.

Disse antenner er ofte blevet beskyldt for at kunne være bag-indgange for hackere til at få fat i telefonens indhold.

Man vil også kunne slukke for mobilens mikrofon og kameraer, så uønskede personer ikke kan kigge og lytte med på kommunikationen.

Endelig skal McAfee nyheden forsynes med særlig ”web search anonymizer” software, der skal gøre det umuligt at overvåge og spore, hvad brugeren foretager sig på internet.

Der er ingen tvivl om, at John McAfee ved en masse om cyber-sikkerhed – og sikkert også kan bygge en mobil, som vil være en hård nød at knække for hackere, politi og efterretnings tjeneste.

Men siden hans firma blev solgt til chip giganten Intel i 2011, har McAfee nu mest gjort sig bemærket med bramfri udtalelser om, hvor dårlige andre i it-verdenen var til at sikre deres computere og mobiltelefoni.

For et år siden kom McAfee i overskriften, fordi han hævdede, at han kunne hacke og dekryptere en iPhone på tre uger.

For et år siden kom han f.eks. i overskrifterne, fordi han sagde, han kunne de-kryptere en hvilken som helst iPhone på tre uger.

Det var, da de amerikanske myndigheder med FBI i spidsen krævede af Apple, at der skulle indbygges en hemmelig ”bagdør” i iPhones.

Den ville USA’s politi bruge til at kunne læse og se, hvad f.eks. terror-mistænkte iPhone brugere har gemt på deres telefon.

Lad os nu se, hvad McAfee Privacy Phone kan, når den kommer på markedet. I hvert fald lover den excentriske mange-millionær, at ”den vil blive så hacker sikker, som det er menneskeligt muligt.”

Til gengæld bliver det nok kun de færreste af os, som kommer til at opleve sådan en telefon. Den skal nemlig koste mindst 1.100 USD eller ca. 7.600 kroner.

Målgruppen bliver ikke den almindelige mobilbruger. Snarere top-politikere, embedsmænd, advokater og forretningsfolk, der kommunikerer meget konfidentielle ting via deres smartphone.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem er størst i den digitale fremtid?