Fremtidens dørlås bruger fingeren

KitchenAid laver cool kaffe

Langt de fleste af os er opdraget med, at kaffe skal være varm, for at den kan drikkes. Helst skoldhed og dampende. Kold kaffe er til gengæld noget til sjatterne.

Sådan var det i gamle dage. For i de seneste par år er verden vendt på hovedet for kaffe entusiaster. Nu er det direkte trendy at drikke sin kaffe kold.

Koldbrygget kaffe skal ovenikøbet have flere fordele frem for den varme variant. Først og fremmest giver den kolde bryg en kaffe med færre bitterstoffer, så man undgår mavepine.

Forklaringen er at det kolde vand får kaffebønnerne til at afgive masser af smag, mens det samtidig frigiver færre bitre smagsstoffer fra kaffebønnerne.

Ulempen er til gengæld, at kold kaffe tager længere tid at brygge. I hvert fald hvis man laver den derhjemme.

Den store producent af dyre køkkenmaskiner, KitchenAid, vil nu gøre brygningen af kold kaffe både lettere og mere elegant.

Firmaets nye KCM 4212SX Cold Brew Coffee Maker kan producere op til 14 kopper ad gangen, som man enten baserer på koldt vand eller kold mælk. Det er en smagssag.

KitchenAid foreslår, at man fylder kaffe og væske på, inden man går i seng om aftenen. Når man vågner op næste morgen, vil den kolde kaffe stå klar. Frisk og en smule syrlig.

Kaffen hældes ud via en tud af rustfrit stål, og kanden kan bagefter stilles i køleskabet for at holde den koffein-holdige brune substans på en trendy temperatur.

KitchenAid tager 130 USD (ca. 900 kroner) for sin Cold Brew Coffee Maker….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fremtidens dørlås bruger fingeren