Touring er den moderne transistor-radio

Skak for lysende hjerner

Selvom solen skinner ind ad vinduerne her påskesøndag morgen, skal man ikke lade sig snyde. Udendørs er der piskekoldt med kun to grader på termometret.

Altså må de indendørs sysler i gang, hvis der ikke er en god film på fjerneren eller interessante nyheder på internet.

En af de goe gamle hobbies er at tage et parti skak med familien, vennerne eller naboen. Det har man kunnet bruge mange timer på i tidlige tider.

Det nye Nixie Chess Set må kunne trække alle husarer til skakbrædtet. Både de gamle og de unge der formentlig ikke aner, at skak kan spilles på andet end en computer eller en smartphone.

Det nye skak bliver nemlig spillet med flotte og lysende radiorør. Af den slags man i gamle dage så i fjernsyn og radioer. Blot i dag i en mere moderne udgave i dekorativt orange.

Alle 32 Nixie rør står placeret på en præcist udformet skakbrædt. Hver brik slukker, når man løfter den op for at trække – og tænder igen, når den bliver placeret i sin nye position.

Brikkerne ligner umiddelbart hinanden mere, end skakbrikker plejer at gøre. Men man kan se forskel på konge, dronning, løbere, tårne, springere og bønder ved hjælp af motiver på brikkerne.

Desuden er rørene – undskyld brikkerne – placeret på forskelligt store ”fødder” i lyst eller mørkt træ. Man skal jo kunne adskille, om man spiller i hvidt eller sort.

Hvis I er lidt fikse på fingrene, sælgeren designeren Anthony Adams sit selvlysende skak som byggesæt til priser for 1.772 kroner. Komplet med alle dele. Et færdig-bygget Nixie Chess Set koster 4.500 kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Touring er den moderne transistor-radio