Retro tastatur til nye gadges

Danskerne slukker for mobilen på rejsen

Sengen er det værste, vi må undvære, når vi er ude at rejse. 47 pct. længes efter de egne varme dyner, når vi tager til udlandet på ferie.

Det næst-værste er at undvære sin smartphone: 71 pct. af danskerne slukker nemlig altid eller ofte for roaming i udlandet. Også selvom alle ved, at de hurtigt kommer til at savne mobilen.

Det afslører en helt ny undersøgelse, som teleselskabet 3 har fået gennemført her i begyndelsen af april. Analyse Wilke har interviewet 1.018 danskere over 18 år.

Undersøgelsen viser også, at 28 pct af danskerne savner at bruge deres smartphone ligesom derhjemme, når de er på ferie i udlandet.

12 pct. mangler de danske nyheder, som de ellers ville have let ved at få ind på mobiltelefonens skærm døgnet rundt.

55 pct. af danskerne føler sig ligefrem begrænset på rejsen, når de slukker mobilen for at undgå store telefon regninger som en uønsket souvenir fra ferien.

Knap 16 pct. siger i analysen, at den største udfordring i udlandet er ikke at kunne bruge deres smartphone til at tale frit og bruge løs af data.

Kun at man ikke forstår sproget (25 pct) eller synes, det er svært at finde rundt (17 pct), bliver betragtet som endnu større udfordringer.

Undersøgelsens resultater kommer ikke som den store overraskelse for David Elsass, der er direktør for privat markedet hos 3:

”Vi bruger efterhånden vores smartphone til mange forskellige ting i vores dagligdag. Derfor kommer vi hurtigt til at savne den, når vi ikke kan gøre det på i udlandet. På ferien kan mobilen jo også hjælpe med at finde vej, finde de gode gode restauranter og cafeer – og tage alle billederne, som vi kan dele på de sociale medier.”

David Elsass understreger samtidig, at nye abonnementer som f.eks. 3LikeHome kan være med til at ændre danskernes mobilvaner i udlandet. Disse abonnementer giver fri tale, sms og en pæn portion data at bruge, selvom man befinder sig i andre lande.

Her er nogle flere resultater fra Wilkes nye rundspørge for 3:

Har du oplevet en højere mobilregning efter en rejse i udlandet:

  • Ja – 29 pct
  • Nej – 60,3 pct.
  • Ved ikke  – 4,3 pct.
  • 6,5 pct. havde ikke deres mobil med til udlandet

Hvor ofte slukker du for data roaming i udlandet:

  • Altid  – 52,8 pct.
  • Ofte  – 18 pct.
  • Sjældent – 5,2 pct.
  • Aldrig – 23,4 pct.

(Under aldrig ligger bl.a. svar som, at jeg har firma-betalt mobil eller tager aldrig telefonen med til udlandet)

I hvor høj grad føler du dig begrænset under dit ophold/ferie i udlandet, fordi det er for dyrt at anvende din smartphone på samme måde som hjemme (i Danmark)?

  • I høj grad – 25,5 pct.
  • I nogen grad – 29,6 pct.
  • I mindre grad – 18,9 pct.
  • Aldrig  – 26,6 pct.

Det savner vi mest, når vi er i udlandet:

  1. Min egen seng – 47 pct.
  2. At kunne bruge mobilen som derhjemme – 28 pct.
  3. Savner ikke noget – 12 pct.
  4. Danske nyheder – 12 pct.
  5. Salt lakrids  9 pct.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Retro tastatur til nye gadges