Så meget mobil for 2.500 kroner

Snart slut med Samsung foto apparater

Mens Samsung sælger i millionvis af smartphones, tv-apparater, køleskabe, elektroniske chips og mobil-skærme til f.eks. Apple, går det tilsyneladende knap så godt med separate fotokameraer.

De er under heftigt pres fra smartphones, hvis kameraer efterhånden er kommet så højt op i kvalitet, at de fleste i dag dropper at købe foto-apparater.

Desuden er konkurrencen benhård mellem de relativt få til overs blevne kamera-fabrikanter, der skal dele et for hvert år mindre marked.

Allerede i 2015 løb de første forlydender om, at Samsung ville lukke sin kamera division. Samsung dementerede heftigt, men nu er rygterne tilbage – i meget stærkere form.

Investor sektionen i det store sydkoreanske dagblad The Korea Herald citerer en anonym, men højt placeret Samsung leder for at sige, at ”vi producerer og sælger ikke digitale kameraer længere.”

Samtidig afslører samme kilde, at Samsung er ved at opfinde en helt ny produkt kategori inden for kameraer, der kan overtage efter de traditionelle foto-apparater.

Samsungs første spejl-løse high-end kamera NX500.

 

 

Hvad det er for ”dimser”, vil han ikke gå nærmere ind på. Men man kunne vel godt forestille sig, at fremtiden vil have noget med smartphones og/eller action kameraer at gøre.

Måske ny teknologi, der løfter mobiltelefonernes indbyggede kameraer helt op på professionelt niveau. Afstanden i dag er ikke så voldsomt stor.

I den forbindelse kunne det netop lancerede Gear 360 kamera være et første eksempel. Det lille Gear 360 kan optage video i 4K kvalitet helt vejen rundt – i 360 grader.

Det nye trådløse og meget handy Gear 360 kamera kan optage video i 4K kvalitet.

 

Indikationerne for Samsungs exit fra traditionelt foto har været mange i de seneste par år:

Samsung har således stoppet sit fotokamera salg i en del markeder verden over – inklusive det danske. Desuden forsvinder flere og flere kamera modeller fra Samsungs internationale hjemmeside.

Sammenlignet med japanske konkurrenter som Canon eller Nikon, der har været i foto-business i over 100 år, kom Samsung først sent i gang.

Samsung indledte sin produktion af foto kameraer til forbruger markedet i 1997 og red på en succes bølge frem til 2007, hvor Apple præsenterede sin iPhone.

Samsung har bl.a. udviklet sit eget spejl-løse kamera til den høje ende af markedet – se foto. Det konkurrerer direkte med langt dyrere japanske kameraer med lignende teknologi….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så meget mobil for 2.500 kroner