De er verdens smarteste strømper

Facebookere ser online tv hver dag

Facebook er god til at skabe overskrifter for selv ret små forbedringer i verdens største sociale medie.

For en uge siden fik Facebook f.eks. en del omtale, fordi man er ved at udvikle en app, som gør det muligt at srreame Facebook videoer via husets smart tv.

Umiddelbart en lille nyhed, men én der fortæller meget om Facebooks ambitioner inden for tv og video. Det erklærede mål er at udkonkurrere Googles YouTube. Samtidig skal vi bruge Facebook på alle skærme – ikke kun pc, laptop, smartphone og tablet, men gerne også tv, displays på køleskabet, i bilen osv.

Den seneste nye analyse fra Global Web Index viser, at den gennemsnitlige Facebook bruger på globalt plan i dag ser online video og tv mindst én time om dagen.

De yngre Facebook årgange ser mest – med de 25- til 34-årige som de mest ivrige. Ældre facebookere bruger fortsat de mere traditionelle internet discipliner som at surfe, emaile og kigge i sociale medier.

 

Ved at udvide antallet af platforme, hvor vi bruger det sociale medie, gøder Facebook jorden for kommende og endnu mere spektakulære tiltag i tv og video.

Første skridt var at tilbyde ”live video” funktioner, så Facebook brugere kan sende egne små tv programmer ”direkte” ud til deres venner og følgere.

Derefter har Facebook tegnet kontrakt med flere kendte video bloggere, der har flyttet deres meget sete indlæg fra f.eks. YouTube og over til Mark Zuckerbergs platform.

Lige nu forhandler Facebook så med verdens store pladeselskaber. Målet er selvfølgelig at få fremtidige pladelanceringer og popvideoer over på Facebook fremfor det i øjeblikket alt-dominerende YouTube.

Og næste trin kan så meget vel være, at Facebook kaster sig ud i kapløbet om eksklusive tv-serier. Et område, hvor Netflix, Apple, Amazon og HBO kappes for tiden….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De er verdens smarteste strømper